Poljudska euforija

Razdragani Dambrauskas nakon tijesne pobjede nad Lokomotivom najavljuje “čudo” protiv Villarreala

Portal Novi list

Valdas Dambrauskas/Foto PIXSELL

Valdas Dambrauskas/Foto PIXSELL

Ako zabijemo prvi, možda drugi gol mogu zabiti navijači - rekao je trener Hajduka



RIJEKA Trener Hajduka Valdas Dambrauskas nije krio zadovoljstvo nakon pobjede protiv Lokomotive (2:1).


– Mislim da obje momčadi nisu zadovoljne. I mi i oni možemo igrati bolje. Ne znam što je rekao moj kolega na klupi Lokomotive. Nismo bili kreativni, ni mi, a ni oni. Možda je to malo i zbog terena. Zadovoljan sam jer smo pobijedili. U ovom dijelu sezone, kolovoz je uvijek težak s obzirom na Europu. Lokomotiva je top momčad i teško je igrati s njima. Rekao sam to i u najavi utakmice. To je momčad protiv koje nitko ne želi igrati. Mislim da smo napravili malo više od njih. Na 2:1 nisu šutirali prema našim vratima, mi smo imali dosta prostora kojeg nismo iskoristili zbog loših rješenja. Takve stvari moramo rješavati bolje – rekao je Dambrauskas, a zatim se dotakao forme Marka Livaje.


– Što možemo reći o Livaji? Što se dogodilo prije utakmice danas? Livaja je dobio nagradu za najboljeg igrača i strijelca prošle sezone. On je najbolji igrač lige, ali i on je ljudsko biće. Neće svaku utakmicu zabiti hat-trick. On isto ovisi o momčadi. Ako momčad nije na potrebnoj razini nije ni njemu lako. Dok imamo Livaju, bez obzira na ime protivnika u svakoj utakmici imamo što reći. On može riješiti svaku utakmicu.




Kako ste zadovoljni s veznim redom, trebaju li pojačanja?


– Ne trebamo nove igrače i špekulacije. Na svakoj utakmici tražimo rješenja. Mijenjamo formacije, igrače, rotiramo stopere. Trebamo još vremena. Zato su ova tri boda poput zlata. Igra može uvijek biti bolja, ali bodove ne možeš vratiti. Vratio nam se Fossati, on je vrlo važan igrač za nas. Ovo je vrlo važna pobjeda za nas, za svlačionicu, za atmosferu.


Što vas je u ovoj utakmici zadovoljilo?


– To što smo pobijedili uz muku. Imamo mentalitet i fokus. To je ključan trenutak u susretu s Villarrealom. Vidjelo se to i u prvoj utakmici. Ako nisi na 100% fokusa oni će te kazniti. Mislim da će u četvrtak biti totalno drukčija utakmica, ali ne znam hoće li to biti dovoljno za nešto više. S fokusom, zajedništvom, uz navijače i Božju pomoć nadamo se nečem posebnom.


Je li Hajduku treba čudo?


– Gledao sam prvo poluvrijeme Villarreala i Atletica. Mi smo bili kritizirani u prvom ogledu, a Atletico kao jedna od najboljih obrambenih momčadi ih nije uspjela zaustaviti. Ako ostavimo sve na terenu, uz malo sreće, vidjet ćemo… Ovaj grad, stadion je vidio čuda, zašto ne bi još jedno?


Hoćete li napasti Villarreal?


– Vjerojatno nije dovoljno dati sve od sebe. Morat ćemo izvući iz sebe nešto što ne znamo da postoji. U prvih 30 minuta prve utakmice smo imali nekih dobrih trenutaka u napadačkom segmentu. Ako zabijemo prvi, možda drugi gol mogu zabiti navijači. Ne mogu ništa obećati, jedino da ćemo ostaviti sve na terenu – zaključio je Dambrauskas.