Ivan Vargić

Nekadašnji vratar Rijeke i hrvatske reprezentacije sprema se za Treću HNL – zapad: “Mogu pomoći Krku”

Valentina Prokić

NAPRAVITI ISKORAK - Igor Tkalčević i Ivan Vargić/Foto V. PROKIĆ

NAPRAVITI ISKORAK - Igor Tkalčević i Ivan Vargić/Foto V. PROKIĆ

Nadamo se da ćemo se dobro pripremiti za sezonu i ostvariti ciljeve koje smo si zadali. Nogomet je nepredvidljiv, ali uz dobar rad, dobre uvjete i ekipu, mislim da možemo napraviti dobre stvari - kaže Vargić



KRK Krčki trećeligaš ima ozbiljne ambicije u novoj sezoni. Trener je Igor Tkalčević s kojim se predsjednik Denis Šikljan dogovorio da preuzme momčad, ali i pokuša realizirati klupske ambicije u novoj sezoni, a to je rezultatski iskorak.


Tkalčević je napravio ozbiljan »boom« na trećeligaškoj razini kada je dogovorio dolazak iskusnog vratara Ivana Vargića, nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca, koji je svojedobno branio boje Osijeka, Rijeke, Lazija, Anorthosisa i Kopera. Vargić se sa svojim novim suigračima priprema na pomoćnom terenu SRC-a »Josip Uravić Pepi« u Krku.


– Nismo još spremni, nadamo se da ćemo biti kroz tri tjedna, da ćemo se dobro pripremiti za sezonu i ostvariti ciljeve koje smo sami sebi zadali. Jedan igrač ne čini ekipu, ja tu mogu pomoći iskustvom i svojom kvalitetom, ali momčad je ta koja će na kraju dati rezultat. Slažem se da je vratar itekako važan i preuzimam taj dio odgovornosti. Nogomet je, naravno, nepredvidljiv, ali uz dobar rad, dobre uvjete i ekipu mislim da možemo napraviti dobre stvari i dobre rezultate. Kada krenu utakmice, bit će nam puno jasnije gdje se moramo popraviti i koji su naši nedostaci – započeo je Ivan Vargić.




Dolazak iskusnog vratara s niskom vrsnih prvoligaških klubova u biografiji bio je sjajan potez, ali ne i lako izvediv.


Na početku


– Iskreno, za moj je dolazak najzaslužniji trener Igor Tkalčević koji je bio dosta uporan. Vagao sam ponude, a onda sam na kraju odlučio doći u Krk da bih zaokružio svoje nogometno iskustvo. Sada ću opet proći iskustvo koje sam doživio na početku karijere kada sam kretao iz ovog ranga natjecanja. Tada je to bila treća liga, možda rang iznad, ali to je manje-više isto.


Ovo je i za moj gušt jer sam upisao tečaj za dobivanje licence za trenera pa mi je i s te strane dolazak u Krk postao jako zanimljiv jer je Tkalčević rekao da ću moći biti malo umiješan u trenerski dio, koliko se bude moglo – pojasnio je razloge svojeg dolaska na otok vratarski iskusnik.


Nogomet u Trećoj ligi zapad bit će puno drukčiji od onoga na koji je Vargić navikao posljednjih godina. Otkad je lani otišao iz Kopra, Vargić je samostalno trenirao. No, biti vratar u Serie A, gdje je nosio dres rimskog Lazija, definitivno nije isto kao biti vratar u Trećoj ligi zapad.


– Istina, velika je razlika od Serie A ili prvoligaške Rijeke, ali čovjek se treba znati prilagoditi na sve, tako da je i ovo neko iskustvo za daljnju budućnost. Možda igrački u bližoj budućnosti objesim kopačke o klin, ne znam, ali mislim da sve nekako vodi prema tome da ću ostati u nogometu.


Sada ne znam da li će to biti trenerska ili neka druga funkcija, ali sigurno da mi je nogomet jako puno toga dao pa je red da i ja njemu vratim. Krk ima ambicije, ali to se ne može ostvariti kroz godinu dana, možda se zato i moj boravak ovdje produži na dvije, tri godine, vidjet ćemo. Sve ovisi o planovima kluba i svemu ostalom – dodao je Vargić.


Rijeka


Novi vratar Krka živi u Rijeci sa suprugom i kćeri, a za Krk ga vežu uspomene iz mladosti.


– Kada sam imao šest, sedam godina, znao sam dolaziti na Krk. No, sada se opet vraćam. Mama i tata svaki put kada mogu dođu na Krk na tjedan dana ili koliko im to obveze dopuštaju – kaže 35-godišnji vratar.


Bivši vratar Bijelih i dalje prati svoj nekadašnji klub.


– Nisam ih ni prestao pratiti otkad sam otišao iz Rijeke, možda će mi ove sezone trebati malo više da sve pohvatam jer se dosta igrača promijenilo. Nekoliko puta sam bio i na Rujevici, ali se nadam da će ove godine, koliko mi to budu dopuštale obaveze u Krku, biti puno češće – zaključio je Vargić.