Sjednica

Konstituirani krčki mjesni odbori, ovo su novi vijećnici

Mladen Trinajstić

Foto Igor Gržetić

Foto Igor Gržetić

U Velikoj gradskoj vijećnici u Krku održana je konstituirajuća sjednica 7 mjesnih odbora koji djeluju na području Grada Krka.



Na poziv gradonačelnika Grada Krka, Darija Vasilića, u Velikoj gradskoj vijećnici održana je konstituirajuća sjednica svih sedam mjesnih odbora koji djeluju na području Grada Krka.


Sjednici upriličenoj nakon što su nedavno, na izborima članova vijeća mjesnih odbora, građani svih naselja s područja Grada izabrali svoje predstavnike u najbližem im i najneposrednijem obliku lokalne odnosno mjesne samouprave, uz izabrane vijećnice i vijećnike nazočili su i predsjednik Gradskog vijeća Grada Krka, Nikša Franov kao i pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Grada Krka, Marinko Bajčić kojem je bila povjerena zadaća da prisutne upozna s odredbama Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te odredbama Statuta Grada Krka, povezanim s radom i djelovanjem mjesne samouprave.


Na samom početku skupa gradonačelnik Vasilić okupljenima je čestitao na rezultatima izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Krka, a koji su, podsjetimo, održani 12. lipnja ove godine.





Prvi čovjek Grada u istoj se prilici zahvalio dosadašnjim vijećnicima, a posebice predsjednicima na prethodno odrađenom četverogodišnjem mandatu te je u istoj prigodi budućima poželio što uspješniji i produktivniji rad, pozvavši ih sve na suradnju s izvršnom vlašću, na čijem je čelu.


Po predstavljanju Izvješće o provedbi izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Krka, te verificiranju mandata novoizabranih članova vijeća po svim mjesnim odborima, jednoglasnim odlukama izabrani su i njihovi predsjednici.


Za predsjednicu Vijeća Mjesnog odbora Krk-istok, u radu kojeg će u narednom četverogodišnjem mandatu sudjelovati Nadia Dunato Pejnović, Helga Bendiš Žmirić i Iva Tabar kao predstavnice koalicijske liste PGS-a, SDP-a i Unije Kvarnera, te Jovana Čutul i Ema Makarun kao predstavnice kandidacijske liste grupe birača Jovane Čutul, izabrana je Nadia Dunato Pejnović.



Za predsjednika drugog mjesnog odbora na području samog grada Krka – Vijeća Mjesnog odbora Krk-zapad, u radu kojeg će sudjelovati Joško Marković i Vedran Kirinčić, kao predstavnici koalicijske liste PGS-a, SDP-a i Unije Kvarnera te Ivan Radivojac i Patricija Stašić kao predstavnici kandidacijske liste grupe birača Ivana Radivojca, odnosno Branko Kinkela kao predstavnik liste HDZ-a, izabran je Joško Marković. On je istu funkciju obnašao i u prethodnom mandatu


Za predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Kornić izabran je Šimun Josipović, nositelj nezavisne odnosno kandidacijske liste grupe birača koja je jedina ondje izašla na izbore.


Uz također novog-starog predsjednika, Vijeće istog MO-a još će činiti i Alen Gržetić, Siniša Patrk, Manuela Margetinac i Emil Braut.


Za predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Vrh u kojem će djelovati Danijel Pavlović, Daniel Milohnić, Kristijan Kosić, Andrea Orlić Čutul i Tomislav Žužić, svi redom predstavnici koalicijske liste PGS-a, SDP-a i Unije Kvarnera, izabran je pak Danijel Pavlović.


Za predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Poljica, u radu kojeg će ubuduće sudjelovati Ivan Pinezić, Danijel Brozić i Anđelko Kosić s kandidacijske liste grupe birača Ivana Pinezića, te Branko Marjanović i Mario Prendivoj kao predstavnici kandidacijske liste grupe birača Branka Marjanovića, izabran je onaj prvospomenuti – Ivan Pinezić.


Za predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Milohnić, u kojem će djelovati Branislav Toljanić, Damir Bajčić i Nikola Zec kao predstavnici koalicijske liste SDP-a i Unije Kvarnera, te Vlatko Milohnić i Slaven Troha, kao predstavnici liste PGS-a, izabran je nositelj koalicijske liste SDP/Unije Kvarnera – Branislav Toljanić.


I naposljetku, predsjednikom Vijeća Mjesnog odbora Skrbčići-Pinezići u kojem će djelovati Nedjeljko Pinezić, Josip Depope, Mladen Mrakovčić, Zoran Špoljarević i Marino Kosić, svi redom predstavnici koalicijske liste PGS-a, SDP-a i Unije Kvarnera, izabran je Josip Depope, također s već duljim stažem čelnika “najlokalnijega od lokalnih tijela”.