PU ličko-senjska

U Novalji pao diler iz Velike Britanije, sve više glisera unutar 300 metara od obale

Marin Smolčić

Ilustracija

Ilustracija



Sasvim očekivani  prvi značajniji val turista donio je u brojne destinacije goste sumnjivih namjera. Tako su policijski službenici Policijske postaje Novalja dovršili kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjim državljaninom Velike Britanije zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama. On je  jučer u Novalji zatečen s 32 paketića ukupne težine 54,98 grama droge ketamin i 30 ecstasy tableta. Droga je bila namijenjena daljnjoj prodaji pa je Englez uhićen, a pronađena droga od njega je oduzeta. Osumnjičenik je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu.


Prošle subote je također u Novalji nepoznati počinitelj  iz otključanog kombija zadarske registracijske oznake ukrao mobitel u vlasništvu 43-godišnjaka iz Paga.

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.


S ciljem sprječavanja mogućih nesreća, stradavanja kupača, ronioca i podizanja opće sigurnosti na moru, policijski službenici pomorske policije poduzeli su proteklih dana niz mjera u nadzoru prometa na moru. Tako su tijekom proteklog vikenda policijski službenici pomorske policije Policijske uprave ličko-senjske su u nedozvoljenom glisiranju (unutar 300 metara od obale) zatekli osam glisera, od čega četiri njemačka državljanina, tri hrvatska državljanina i jednog slovenskog državljanina. Svima su zbog utvrđenih prekršaja izdani prekršajni nalozi.