Kolekcija “Hitomo početak”

Bili smo na prvoj samostalnoj reviji Chrisa Mršića. Dizajner nam je otkrio sve o kolekciji

Mija Dropuljić

FOTO: PR

FOTO: PR

Publika je dizajnera nagradila ovacijama

U subotu 4. lipnja na punoj terasi apartmana Cool Šilo na otoku Krku je svoju prvu samostalnu reviju predstavio omiljeni krčki dizajner Chris Mršić. 


Chris Mršić je ljubiteljicama mode na otoku Krku već dugo poznat, a svjedok tomu su bile i mnogobrojne custom made kreacije koje su obožavateljice njegovog rada s guštom nosile te večeri. 


FOTO: PR



Nakon dugo godina rada i brojnih kreacija, Chris se napokon odlučio predstaviti svoju prvu samostalnu reviju, a kolekciji je dao ime “Hitomo početak”. Umoran, ali ponosan objasnio je kako je na komadima radio punih šest mjeseci. 


“Sretan, zadovoljan i uzbuđen sam u isto vrijeme. No, osjećam i veliko olakšanje. Iza kolekcije stoji puno posla, puno vremena, truda i posvete”, nakon predstavlja je izjavio dizajner. 




Objasnio je kako u pitanju nije klasično posložena kolekcija koja ima jednu inspiraciju i priču. On joj je prvenstveno pristupio kao igri i svakom komadu posvetio pažnju. 


“Svaki model je priča za sebe, a kreacijama sam pristupio kako sam se u dotičnom trenutku osjećao. Sve skupa je dobro ispalo i ja sam jako zadovoljan.”




Kroz predstavljene komade se protežu ipak detalji, poput volana i korzeta, kao i pojedinog materijala. Na predstavljenim kreacijama je vidljivo da Chris što znači dobra konstrukcija, šivanje i finalna izrada. 


Zašto baš sada samostalna revija? Jer sam osjećao da je napokon došlo vrijeme za to. Već duže vrijeme se bavim ovim poslom, moje kreacije su bile 2013. na izboru za Miss svijeta. Završio sam talijansku školu za modu i dizajn Callegari, a često sam sudjelovao i njihovim zajedničkim revijama. Sada sam napokon shvatio sam da je vrijeme da se ozbiljnije uhvatim posla. Na reviju me u jednu ruku potaknula i moja veoma draga prijateljica Iva Delić”, objasnio je Chris. 




Kolekcija se sastoji od dnevnih i večernjih haljina, a pojedinim kreacijama nije nedostajalo glamura i ekstravagancije. “Hitomo početak” se sastoji od čak 20 haljina, no na pisti je dizajner predstavio njih 18. Nažalost, dva modela su u zadnji čaš otkazali. No, unatoč tome predstavljene kreacije su izazvale pljesak publike. 


Posebno je pozornost gledatelja izazvala posljednja haljina. Po kroju klasična vjenčanica, u Chrisovoj izvedbi ona stiže u jarkoj zelenoj boji. 




Dizajner je objasnio kako je za kraj htio razbuditi publiku, a odabrao je zelenu boju jer je to njegova omiljena. Kroz smijeh govori kako je to “homage samom sebi”. 


“Htio sam i prenijeti dašak Petra Pana i Zvončice, istaknuti ono dijete u meni koje ne želi odrasti. Igrati se…”, ističe Chris.


U nastavku ističe kako iza revije stoji cijeli tim njegovih pomagača s Krka i Rijeke.





“Posebno se želim zahvaliti cijeloj svojoj vrijednoj ekipi, a to su kozmetički salon ‘Noah’ iz Malinske, beauty studio ‘Laura’ iz Vrha, frizerski salon ‘EN’ iz Rijeke, modna udruga ‘Art Modis’ iz Rijeke, Nabucco j.d.o.o., Srđan Hulak stoji iza produkcije, a Ana Antonova je bila zadužena za glabu. Zahvaljujem Iris Bruketi koja je vodila revija, i naravno, mojim modelima i Cool Šilo resortu gdje se predstavljena kolekcija”. 


Gosti nisu mogli sakriti oduševljene, a dizajner je sretan i ispunjen slavio i nakon revije. Razloga za slavlje Chris svakako ima. Nakon prve samostalne revije, dizajner uskoro otvara svoj atelje na Krku u mjestu Brzac. Sudeći po pljesku njegovih obožavateljica, tamo će se tražiti termin više.