Šteta od 53.400 kn

S otoka u Via Romu: Sobarica pokrala goste i vlasnike apartmana na Rabu

Fiore Vežnaver

Foto Silvano Ježina, Fiore Vežnaver

Foto Silvano Ježina, Fiore Vežnaver

Vlasnici apartmana u Supetarskoj Dragi na otoku Rabu nemalo su se iznenadili kada su uvidjeli nestanak novca i dragocjenosti, a s tanjim novčanicima suočili su se i njihovi gosti



RIJEKA – Stranim turistima, koji su boravili u apartmanima, kao i vlasnićima kuće u kojoj su ti stranci boravili, ukrala je novac i nakit, pričinivši im štetu od ukupno 53,4 tisuće kuna. Inkriminacija je to pod kojom je u riječki zatvor smještena Vesna Lukšić (38), koja je praktički sve do jučer radila kao sobarica u apartmanima i kući koju je okrala.


Vesna Lukšić – hrvatska državljanka, rodom iz Ključa (BiH), s prebivalištem u Kupinečkom Kraljevcu, mjestu u sastavu grada Zagreba, tereti se da je krađe izvela u razdoblju od sredine svibnja do kraja srpnja u kući u Supetarskoj Dragi u kojoj je radila kao sobarica.


Istraga je ukazala na sumnje da je 15. svibnja iz apartmana na gornjem katu kuće stranim državljanima, germanskih korijena, iz putne torbe uzela 250 eura.




U drugoj polovici srpnja iz drugog apartmana na istom katu njemačkom državljaninu ukrala je, sumnja se, 200 eura. Jedan njemački državljanin okraden je i 30. srpnja, kada mu je iz koverte koja se nalazila u putnoj torbi u apartmanu nestalo 200 od ukupno 1.700 eura.


Sobarica je pod sumnjom i da je u više navrata ulazila u sobu vlasnika kuće, 65-godišnjih supružnika, te krala dragocjenosti. Iz ladice noćnog ormarića, kao i iz džepa hlača domaćina, više puta je uzela novac, u raznim valutama i apoenima, u ukupnom iznosu od 20 tisuća kuna.



Vlasnici kuće prijavili su da im je nestalo i obiteljsko zlato: dva zlatna lanca, više narukvica, dva para naušnica, više zlatnih prstena, od kojih jedan i vjenčani, te više komada zlatnog nakita koje je vlasnica čuvala još od krštenja svog sina.


Nakon što je slučaj prijavljen policiji, sobarica je privedena i uhićena, te podvrgnuta policijskoj istrazi. Nakon toga je predvedena na ispitivanje u tužiteljstvo, a na kraju i pred suca istrage Županijskog suda u Rijeci.


Sudac Vlado Bosner ocijenio je osnovanim prijedlog tužiteljstva da joj se odredi istražni zatvor zbog opasnosti da bi na slobodi mogla ponoviti kazneno djelo. Podaci iz kaznene evidencije, naime, pokazuju da je riječ o ženi koja je višestruko osuđivana zbog istih ili sličnih kaznenih djela, a posljednja presuda postala je pravomoćna tek nedavno, sredinom travnja.