Klonite se plavog sjenila

Najbolji savjeti za šminkanje plavih očiju: Uz ovih par trikova do besprijekornog make-upa

Dijana Ljubanović

FOTO/iStock

FOTO/iStock

Plave oči su prirodno prekrasne, tako da im zaista ne trebate dodavati puno šminke.

Plave oči su apsolutno zapanjujuće same po sebi, ali to ne mijenja činjenicu da neke od nas jednostavno ne vole izaći iz kuće bez nanošenja olovke za oči i sjenila.


Osim toga, šminka može usmjeriti još više pažnje na vaše lijepe oči i učiniti vas posebno atraktivnima. Ako niste sigurni kako se šminkati, evo najboljih savjeta za sve plavooke žene.


KORISTITE SJENILA TOPLIH BOJA


Izbjegavajte plavo sjenilo kada imate plave oči jer previše svega (čak i lijepe boje) nije dobra stvar. Izgledat ćete puno bolje s toplim bojama poput smeđe i bakrene boje.


Nažalost, svjetlije boje učinit će da vaše oči izgledaju dosadno, pa ih ne želite nositi tako često. Najbolje vam pristaju tople boje jer će vam zbog njih oči još više doći do izražaja.


IZBJEGAVAJTE DEBELE CRTE S OLOVKOM ZA OČI


Plave oči su prirodno prekrasne, tako da im zaista ne trebate dodavati puno šminke. Zato se trebate oduprijeti pretjeranom nanošenju olovke za oči. Ne želite da svi budu toliko zaokupljeni tom debelom linijom oko vaših očiju da zbog nje ignoriraju ljepotu boje vaših očiju.


NANESITE BRONZER


Plave oči možete istaknuti samo nanošenjem bronzera na sva prava mjesta. Pokušajte ga nanijeti na mjesto gdje bi vam sunce inače udaralo u lice, na primjer na čelo i na most nosa.


Na taj ćete način izgledati nevjerojatno na bilo kojoj rasvjeti u koju uđete tijekom dana. Blistat ćete, prelijevat će se topla svjetlost na vašem licu i to će se tako skladno spojiti s vašim upečatljivim plavim očima.


KORISTITE SMEĐU MASKARU, NE CRNU


Ako ste plavooka dama koja je svjetlije puti, trebali biste se kloniti boja koje su previše tamne. Umjesto crnog sjenila, olovke i maskare, pokušajte koristiti smeđu ili sivu. Iako je nijansa samo malo svjetlija, može napraviti veliku razliku.


NEUTRALNA BOJA ZA USNE


Želite da vaše plave oči privuku pažnju. Zato ne smijete zaboraviti nanijeti bogate slojeve maskare. To će učiniti da vaše trepavice izgledaju duge i guste, što će privući poglede. Međutim, s drugom šminkom, kao što je ruž za usne, trebate biti umjereniji. Ne želite da itko bude previše ometen vašom bojom usana pa da ne primijeti vaše prekrasne plave oči.


NANESITE KOREKTOR ISPOD OČIJU


Možda ćete se umoriti od usmjeravanja pažnje na oči ako se ispod njih uvijek nalaze vrećice. Međutim, lako je riješiti taj problem. Sve što trebate učiniti je staviti malo korektora točno ispod očiju kako biste se riješili podočnjaka. Tada se ponovno možete osjećati samouvjereno!


IZBJEGAVAJTE CRNI SMOKEY EYES


Smokey eyes izgleda nevjerojatno, bez obzira koje boje oči imate. Međutim, budući da se želite držati toplih boja, pokušajte stvoriti smokey eye sa smeđim i zlatnim nijansama umjesto crnim. Ako se osjećate super hrabro, možete čak pokušati koristiti ljubičastu, ali ne zaboravite izbjegavati plavu.


Plave oči su rijetkost i zapanjujući adut vaše prirodne ljepote kojim biste se s ponosom trebali pohvaliti. Koliko pažnje posvećujete šminkanju očiju i kako se inače šminkate ujutro?