Liga prvaka

NENAD BJELICA: Protiv Ferencvaroša moramo biti na svojih sto posto, vrlo su opasni u prekidima

Ivana Vaupotić

Bruno Petković i Nenad Bjelica/Foto PIXSELL

Bruno Petković i Nenad Bjelica/Foto PIXSELL

Uvijek imamo iste ambicije. U svakoj utakmici želimo stići do pobjede. Sada nam je potreban rezultat koji će nas primaknuti korak bliže našem konačnom cilju, ali svjesni smo da moramo odraditi dvije vrlo kvalitetne utakmice - istaknuo je Bjelica.



ZAGREB Uoči večerašnjeg sučeljavanja s Ferencvarošem na stadionu Maksimir, u okviru trećeg pretkola Lige prvaka, Dominik Livaković potpisao je novi ugovor s Dinamom, s time da je to objavio Nenad Bjelica na zadnjoj press konferenciji prije utakmice.


– Prije svega, moram vas obavijestiti o velikoj vijesti za naš klub. Čestitam Dominiku i želim mu da bude zdrav. Sve ostalo će ostvariti svojim radom. Za nas je velika stvar da prvi vratar reprezentacije ostaje u ovdje – rekao je Bjelica u svom prvom, zadnjem i jedinom nastupu u ulozi klupskog glasnogovornika.Naravno, uz njega se pojavio i Livaković, koji je ove sezone kapetan modrog ansambla.

Opasni prekidi


– Stvarno sam sretan i ponosan zbog novog ugovora. Prošla sezona je za nas bila jako lijepa, i to je sigurno jedan od razloga zbog kojih sam potpisao novi ugovor. Bilo je dosta ponuda, ali u dogovoru s obitelji sam odlučio da je za mene najbolje ostati u Dinamu. Nadam se da će i ova sezona biti jednako uspješna – istaknuo je prvi vratar Dinama i reprezentacije.


Odgovornima iz Maksimirske 128 mora se priznati da su pokazali odličan smisao za tempiranje događaja. Naime, dvoboj s Ferencvarošem je vrhunac dosadašnjeg dijela sezone jer možebitni prolaz jamči jesen na međunarodnoj sceni, a potpisivanje ugovora s Livakovićem definitivno predstavlja kvalitativni pomak u podizanju ozračja unutar svlačionice i na tribinama.




Uzme li se u obzir tržišna vrijednost igrača obje momčadi, više je nego jasno da Dinamo ima status favorita. Međutim, Ferencvaroš je ipak kvalitetniji od Saburtala, koji je, unatoč ukupnom rezultatu (5:0), stvorio puno problema modrom ansamblu. Istina, Dinamo polako podiže razinu forme, ali to svakako nije razlog za podcjenjivanje suparnika.


– Pogledali smo četiri utakmice Ferencvaroša i mogu reći da su jako tvrda i agresivna momčad. Njihova forma je na zavidnoj razini, a vrlo su opasni u prekidima i do rezultata pokušavaju doći kroz igru. Za ovu utakmicu moramo biti na svojih sto posto – objasnio je Bjelica.


Najveći hendikep za njegovu momčad predstavljat će izostanak Kevina Theophilea-Catherinea i Emira Dilavera, stoperskog dvojca koji je prošle sezone držao modru obranu. Obojica imaju problema s ozljedama, što znači da će njihove pozicije preuzeti Marko Lešković i Dino Perić. Svi ostali igrači koji kandidiraju za udarnu postavu spremni su za Ferencvaroš.


Konačni cilj


– U petak smo igrali s Goricom, a u međuvremenu smo se uspjeli regenerirati. Vidjet ćemo za koji sastav ćemo se na kraju odlučiti. Imam nekih nedoumica, ali tu ne bi trebalo biti iznenađenja – rekao je maksimirski šef struke.


Suvišno je isticati da večerašnji ogled ima izuzetnu važnost. Teško je očekivati da će sve dvojbe biti otklonjene nakon prvih devedeset minuta, no jasno je da bi Dinamo pred svojim navijačima mogao udariti kvalitetne temelje za uzvrat u Budimpešti.


– Uvijek imamo iste ambicije. U svakoj utakmici želimo stići do pobjede. Sada nam je potreban rezultat koji će nas primaknuti korak bliže našem konačnom cilju, ali svjesni smo da moramo odraditi dvije vrlo kvalitetne utakmice – istaknuo je Bjelica.


Zalog modrog optimizma definitivno predstavlja napadački učinak u prvih pet utakmica nove sezone. Na gostovanju kod Saburtala u Tbilisiju postignuta su dva gola, a preostali ogledi donijeli su po tri komada u mreži suparnika. S druge strane, Dinamo je samo jednom morao neplanirano krenuti s centra, i to u završnim minutama prvenstvene utakmice s Goricom.Međutim, brojke ipak ne otkrivaju pravu sliku. Preciznije, Dinamo je imao dosta praznog hoda u svih pet nastupa. Saburtalo je imao svoje prilike na obje utakmice, baš kao i Lokomotiva, Slaven Belupo i Gorica. Štoviše, Uzvrat s Gruzijcima nije izgledao dobro sve do završnih dvadeset minuta, kada su na teren kročili Dani Olmo i Bruno Petković. Naravno, savršeno je jasno da su Bjelica i njegovi suradnici iz stručnog stožera tempirali formu za završni dio kvalifikacija Lige prvaka, odnosno za razdoblje koje počinje večeras. Dvoboj s Ferencvarošem pokazat će je li taj dio posla odrađen na ciljanoj razini. 

Dinamo – Ferencvaroš 20 sati


Stadion Maksimir. Sudac: Pawel Raczkowski (Poljska).


DINAMO: Livaković – Stojanović, Livaković, Perić, Moubandje – Ademi – Hajrović, Olmo, Gojak, Oršić – Petković.


FERENCVAROŠ: Dibusz – Lovrencsics, Blažič, Dvali, Ćivić – Inhatenko, Haratin – Zubkov, Skvarka, Nguen – Lanzafame.