Prvi u nevolji

Na Korzu obilježen Dan hitne medicinske službe

Marko Dobrecović

Foto: V. KARUZA

Foto: V. KARUZA

Kao ravnatelja me svakako veseli što ove godine možemo ponovno vršiti edukaciju građanstva, budući da posljednje dvije godine nismo bili u mogućnosti, rekao je Davor Vukobrat



Primorsko-goranska županija priključila se obilježavanju Nacionalnog dana hitne medicinske službe. Zbog toga su, s ciljem promocije djelatnosti hitne medicine, diljem županije organizirani edukacijski programi, predstavljanje sadržaja vozila hitne medicine te podjela promotivnih materijala građanstvu.


Foto: V. KARUZA


Jutros je na Trgu 111. Brigade Hrvatske vojske bilo postavljeno hitno medicinsko vozilo pored kojeg su vrijedni medicinski tehničari okupljenima pokazivali pružanje prve medicinske pomoći, zahvat reanimacije, opremu medicinskog vozila te nezaobilaznu sirenu. U tim su aktivnostima najviše uživali najmlađi između kojih se, tko zna, možda skrivaju budući liječnici i liječnice.


Foto: V. KARUZA


– Hitna medicina je važna zato što mi prvi pristupamo unesrećenom uslijed bilo kakve nevolje, naglo nastalnog oboljenja ili ozlijeđivanja. Kroz ovakve manifestacije želimo približiti građanstvu našu djelatnost i kako izgleda to čime se mi bavimo.




Kao ravnatelja me svakako veseli što ove godine možemo ponovno vršiti edukaciju građanstva, budući da posljednje dvije godine nismo bili u mogućnosti. Sjedište županijskog zavoda hitne medicine je u Rijeci, a u Rijeci je i prijavno dojavna jedinica koja je srce cijeloga sustava.


Tu su i naši mobilni timovi na Krku, Cresu, Lošinju i Rabu, Crikvenici, Opatiji, Delnicama, Vrbovskom i Čabru, rekao je ravnatelj županijskog zavoda hitne medicine Davor Vukobrat.


Foto: V. KARUZA


Osim aktivnosti u Rijeci, u subotnjim aktivnostima povodom Nacionalnog dana hitne medicinske službe mogli su se educirati i Rabljani na Trgu svetog Kristofora, a još jučer su slične aktivnosti održane i u ostalim krajevima županije. O važnosti hitne medicine su mogli slušati učenici delničke osnovne školu Ivan Goran Kovačić te djeca iz dječjeg vrtića Girice u Cresu.