Do 16. travnja

U trgovinama diljem Bodulije traje prikupljanje pomoći za Ukrajince

Mladen Trinajstić

Akcija se provodi od 1. do 16. travnja u čak 34 dućana Trgovine Krk u kojima će se u organizaciji krčkog Caritasa prikupljati hrana i higijenske potrepštine



KRK – Krčki biskupijski Caritas i ove godine tijekom korizme organizira akciju »Zajedno možemo više« koja se provodi u suradnji s tvrtkom Trgovina Krk i u okrilju koje otočani u svim trgovinama te kompanije mogu u posebno označene košare odložiti kupljene artikle i na taj način pomoći potrebitima.


– Akcija se provodi do 16. travnja u 34 dućana na cijelom otoku Krku u kojima će se prikupljati hrana i higijenske potrepštine za pomoć ljudima Ukrajine. Na plakatima kojima smo označili sva prodajna mjesta i lokacije na kojima su smještene donacijske košare, precizno je specificiran popis namirnica, odnosno hrane i higijenskih potrepština koji se »traže na terenu«, a zbog čega će Caritas isključivo te donirane proizvode pripremati za transport u Ukrajinu. Sve ostalo što se prikupi, a što ne bude odgovaralo dostavljenim nam specifikacijama, bit će na raspolaganju za potrebe Caritasa u biskupiji – otkrio nam je projektni koordinator u Caritasu Krčke biskupije Robert Brozić. Novost je i ta što će se u navedenom razdoblju stanovništvu ratom zahvaćene Ukrajine potrebni proizvodi prikupljati i u sjedištu biskupijskog Caritasa, i to od ponedjeljka do petka u vremenu od 9 do 12 sati.


Posredstvom Hrvatskog Caritasa, u akcijama u kojima je sudjelovala i njegova otočna podružnica, do konca ožujka put Ukrajine su ukupno odaslane čak 144 palete donacija, u četiri tegljača sa sveukupno 60 tona humanitarne pomoći, a vrijednost tim kanalom Ukrajincima dostavljene pomoći bila je veća od 1,6 milijuna kuna.




Iz Caritasa napominju da je i nadalje u tijeku akcija prikupljanja novčanih donacija za pomoć stradalima u Ukrajini. Svi koji žele pomoći novčanom donacijom putem mreže Caritasa to mogu učiniti uplatom na žiro-račun Caritasa Biskupije Krk kod Privredne banke Zagreb d.d.; IBAN: HR9423400091110051696; svrha uplate: pomoć Ukrajini. Donacija se može učiniti i gotovinskom uplatom u svim župama Biskupije Krk ili u sjedištu biskupijskog Caritasa. Pomoći se može i pozivom na donacijski telefon 060 9010 (cijena po pozivu 6,25 kn, PDV uključen).