Tenis

Naomi Osaka izborila plasman u svoje prvo finale nakon više od godinu dana, Japanka iz četvrtog pokušaja svladala Benčić

Hina

Naomi Osaka/Foto REUTERS

Naomi Osaka/Foto REUTERS

Za četverostruku Grand Slam pobjednicu to je 11. finale u karijeri, a prvo nakon više od godinu dana. Posljednji put je u meču za naslov igrala na prošlogodišnjem Australian Openu, kad je po drugi put u karijeri slavila u Melbourne Parku



MIAMI Japanska tenisačica Naomi Osaka (WTA – 77.) prvi put u karijeri borit će se za naslov pobjednice Miami Opena, nakon što je u četvrtak u polufinalu svladala Švicarku Belindu Benčić (WTA – 28.) sa 4-6, 6-3, 6-4.


Bio je to njihov četvrti međusobni dvoboj i prva pobjeda 24-godišnje Japanke koja je tijekom preokreta odservirala 14 od svojih 18 asova u drugom i trećem setu.


Za četverostruku Grand Slam pobjednicu to je 11. finale u karijeri, a prvo nakon više od godinu dana. Posljednji put je u meču za naslov igrala na prošlogodišnjem Australian Openu, kad je po drugi put u karijeri slavila u Melbourne Parku.




Suparnica će joj biti pobjednica drugog polufinala u kojem će Poljakinja Iga Swiatek protiv Amerikanke Jessice Pegule tražiti put prema svojoj 16. uzastopnoj pobjedi i trećem uzastopnom finalu na WTA 1000 turnirima, nakon što je osvojila naslove u Dohi i Indian Wellsu.