Lider Četvrte lige NSR

Trener četvrtoligaša Kraljevice: “Postoje ambicije za viši rang, a ima još dosta mjesta i za napredak u igri”

Valentina Prokić

Edi Kurolt/Foto M. LEVAK

Edi Kurolt/Foto M. LEVAK

Kroz priču s članovima Uprave rekao bih da postoje ambicije za ići u viši rang. Najvažnije će biti da svi ovi dečki ostanu na okupu ako napravimo taj iskorak - kaže Kurolt



RIJEKA Nogometaši četvrtoligaša Kraljevice na najbolji su mogući način otvorili proljetni nastavak prvenstva. Kraljevičani su iz dviju utakmica, protiv Velog Vrha i Novalje, osvojili maksimalan broj bodova i ponovo preuzeli vrh prvenstvene ljestvice. Medulin 1921, koji je čelnu poziciju držao tijekom zimske stanke s četiri boda prednosti u odnosu na Kraljevičane, osvojio je samo bod iz dva susreta.


– Naravno da sam jako zadovoljan kako smo krenuli u proljeće, jer smo dvije utakmice pobijedili, ali mišljenja sam da ima tu još dosta mjesta za napredak. U pripremnim utakmicama smo bolje izgledali na terenu, a sad se ipak još osjeti na igračima određeni grč kad se igra za bodove. Mislim da će trebati još koja utakmica da se malo opustimo jer možemo još puno bolje izgledati. Nije da smo mi loše igrali, nismo protivnicima dozvolili previše u dvije utakmice. I Novalja i Veli Vrh su imali po jednu ozbiljnu priliku, ali pokazali smo nebrojeno puta do sada da možemo bolje od toga – kaže zadovoljni trener Kraljevice Edi Kurolt.


Optimizam


U kraljevičkom taboru na Oštru zasigurno se nisu nadali da će tako brzo preskočiti Medulin 1921 i ponovo protivnike na ljestvici gledati s vrha. No, izvjesno je da su u Medulinu još uvijek pomalo uspavani, a ni raspored im baš nije išao na ruku s dva gostovanja. Na startu su gostovali kod Gospića 91 gdje su odigrali bez golova, a zatim su poraženi na novom gostovanju kod Velog Vrha. Predstojeće subote stiže im Novalja.




– Nisam se nadao, ali bio sam optimističan prije ulaska u proljetni dio jer smo stvarno odradili dobre pripreme i dobro smo izgledali u pripremnim utakmicama. Nisam očekivao da ćemo već nakon dva kola zasjesti na prvo mjesto. Ne znam jesu li u krizi, ali znam da će osim Medulina 1921 najveće prijetnje u drugom dijelu biti Mladost Fažana i Otočac – dodaje Kurolt.


Oprez


Kraljevica će u predstojećem kolu doma dočekati Klanu, a zatim gostuje u Otočcu te im nakon toga stiže fažanska Mladost.


– To su tri kola gdje se dosta toga može riješiti. Ne bi trebao biti problem doma pobijediti Klanu, ali ako mi ne uđemo sto posto u utakmicu, ne možemo nikoga lako pobijediti. Očekujem nastavak pobjedničkog niza, no ne smijemo ih niti malo podcijeniti. U Klani smo pobijedili, no oni su nadigrali Lokomotivu, vraćajući se iz rezultatskog minusa. Respektiramo Klanu maksimalno, očekujem od igrača da uđu sto posto u utakmicu i pobijede. Momčad je kompletna, nemamo ozlijeđenih ni kartoniranih – poručuje trener Kraljevice.


Iako je još prerano govoriti o ambicijama, jer je proljetni nastavak prvenstva tek počeo, na Oštru ih ne kriju ako situacija ostane ovakva.


– Kroz priču s članovima Uprave rekao bih da postoje ambicije za ići u viši rang. Najvažnije će biti da svi ovi dečki ostanu na okupu ako napravimo taj iskorak. No, prerano je pričati o bilo čemu jer ima još deset kola do kraja i može se tu još svašta događati. Ako se prisjetimo prvog dijela, bili smo stalno prvi pa smo u zadnja tri kola uzeli jedan bod i na kraju završili s četiri boda iza Medulina – zaključuje trener Kraljevice Edi Kurolt.