PRISILA VATRENIM ORUŽJEM

Policajci u Žminju pucali na muškarca: Tvrde da je držao nepoznati predmet u ruci

Hina

Arhiva/NL

Arhiva/NL

Muškarac, navodno iz Pazina, tom je prigodom zadobio ozljedu noge, nakon čega je prevezen u bolnicu, te nije životno ugrožen. 



ŽMINJ/PULA – Prilikom uporabe sredstava prisile i vatrenog oružja policijski su službenici u petak navečer na području Žminja ozlijedili 34-godišnjaka koji je prevezen u pulsku Opću bolnicu, izvijestila je u subotu navečer istarska policija.


Prema podacima policije, u petak u večernjim satima na području Žminja policijski službenici Policijske uprave istarske provodeći pojačane aktivnosti u cilju sprječavanja kaznenih djela i prekršaja, postupali su prema 34-godišnjem muškarcu te je prilikom postupanja došlo do uporabe sredstava prisile tjelesne snage i vatrenog oružja.


“Do uporabe sredstava prisile došlo je jer 34-godišnji muškarac nije postupao po više puta izdanim naredbama policijskih službenika, već je držeći u ruci nepoznati predmet koji zbog slabe osvijetljenosti nije bilo moguće identificirati, krenuo na policijske službenike koji su, da bi odbili napad, na sebe uporabili sredstva prisile”, navela je policija u priopćenju.




Muškarac, navodno iz Pazina, tom je prigodom zadobio ozljedu noge, nakon čega je prevezen u bolnicu, te nije životno ugrožen. Kako bi se utvrdile sve okolnosti zbog kojih je došlo do uporabe sredstava prisile odnosno vatrenog oružja, glavni ravnatelj policije u Policijski upravu istarsku uputio je stručni tim.