Mauro Ivan Čubranić

Riječki vaterpolisti večeras gostuju kod zagrebačkih Žabaca: “Mladost je momčad s kojom možemo igrati”

Valentina Prokić

Mauro Ivan Čubranić/Foto V. KARUZA

Mauro Ivan Čubranić/Foto V. KARUZA

Uvijek može bolje, ali s obzirom na to da smo krenuli u sezonu s dosta novih igrača, koji su prvi put zaigrali u seniorskoj kategoriji, mislim da smo dobri - kaže vratar Primorjaša



RIJEKA Vaterpolisti Primorja Erste Bank pobjedom su okončali zaostali susret osmog kola prvenstva Hrvatske protiv POŠK-a na Kantridi. Završilo je 12:9, no taj rezultat ne pokazuje pravi odnos kvaliteta u bazenu. Domaći su vaterpolisti imali puno veću prednost u pojedinim trenucima susreta, dok su se gosti približili praktički u posljednjoj četvrtini kada je kod domaće momčadi došlo do svojevrsnog opuštanja. No, pobjeda Primorja EB nije niti u jednom trenutku dolazila u pitanje.


– Dobro smo ušli u utakmicu, kvaliteta je stvarno bila na našoj strani i to smo pokazali. U Zadru kada smo igrali protiv njih, to nije tako izgledalo, ali u ovoj utakmici smo bili drugačiji, ozbiljniji, sve do posljednje četvrtine – kaže vratar Primorja EB Mauro Ivan Čubranić.


Čuvar domaće mreže je protiv POŠK-a u prve tri četvrtine odradio ogroman posao te su gosti svoj prvi gol dali tek u završnici druge četvrtine.




– Bili smo svi dobri u tri četvrtine, ali zadnju nismo baš odradili kako treba, malo smo se opustili i oni su nam se približili – dodaje Čubranić.


Vremena za odmor nema, jer već danas od 20.45 sati u Zagrebu Primorjaši igraju utakmicu devetog kola protiv Mladosti.


– Mladost je momčad s kojom možemo igrati. Nedostajat će nam Roko Jurišić, bez njega imamo centra manje, ali dat ćemo sve od sebe – poručuje odlučno riječki vratar.


S obzirom na gotovo izmijenjenu cijelu momčadi uoči početka sezone, Riječani dobro guraju u prvenstvu, a posebno u Regionalnoj ligi, u kojoj su na dva turnira ostvarili maksimalan učinak.


– Uvijek može bolje, ali s obzirom na to da smo krenuli u sezonu s dosta novih igrača, koji su prvi put zaigrali u seniorskoj kategoriji, mislim da smo dobri – zaključio je Mauro Ivan Čubranić.