JAVNA USTANOVA

Novom projektu Pećinskog parka Grabovača odobreno 412.500 kuna

Marin Smolčić

Kroz projekt će se ovoga ljeta u PP Grabovača opet okupiti 40 volontera na 2,5 mjeseca koji će sudjelovati u različitim aktivnostima.



PERUŠIĆ – Pećinski park Grabovača je zatvoren za posjetitelje, ali iz te ustanove stalno stižu dobre vijesti vezane uz nove projekte. Tako je JU„Pećinski park Grabovača“ danas odobren projekt naziva „Zaštita prirode“ u vrijednosti 412.500 kn. Više o svemu rekla nam je ravnateljica Grabovače Jelena Milković.



-Projekt je sufinanciran od strane Europske unije, program Europske snage solidarnosti. Kroz projekt će se ovoga ljeta u PP Grabovača opet okupiti 40 volontera na 2,5 mjeseca koji će sudjelovati u različitim aktivnostima.




Volonteri koji dolaze u Perušić različitih su profila i usmjerenja, ali svi oni dolaze s istim ciljem, a to je pružanje pomoći i sudjelovanja u razvoju lokalne zajednice i ruralnih područja. Osim aktivnosti u našem parku i okolici, volonteri su prijašnjih godina redovno održavali različite tematske radionice i tečajeve stranih jezika za naše mlađe sugrađane.



Zahvaljujući ovakvim projektima, naša Ustanova ima partnerstva s brojnim udrugama, institucijama i gradovima diljem Europe, zaključila je ravnateljica Jelena Milković.