Završena priča

Kristian Fućak postaje novi napadač Osijeka, Nenad Bjelica dobio financijsku utrku s Rijekom

Ivan Volarić

Kristijan Fućak/Foto Arhiva NL

Kristijan Fućak/Foto Arhiva NL

Fućak bi sigurno radije nastavio karijeru na Rujevici, ali u Osijeku će mjesečno zarađivati otprilike triput više nego što bi u Rijeci. Osim toga i Orijent 1919 će na ime odštete uprihoditi najmanje triput više nego što bi dobio od Rijeke



RIJEKA Ako ne dođe do nekog velikog zaokreta ili iznenađenja Kristian Fućak u iduća 24 sata postat će novi napadač – Osijeka. Nenad Bjelica najavio je prvoga dana priprema osječkog prvoligaša da će u zimskom prijelaznom roku razmišljati i o budućnosti, odnosno nastojati dovesti mlade i potentne igrače željne afirmacije. Kristian Fućak je jedan od najpotentnijih igrača u Drugoj HNL i sigurno investicija vrijedna pažnje. Iako se činilo da će napadač Orijenta 1919 karijeru nastaviti na Rujevici na kraju će po svemu sudeći uvećati riječku koloniju kraj Drave koju čine vratar Ivušić, branič Miloš (napadač Antonijo Mance je na posudbi u njemačkom Erzgebirgeu), Vlado Čohar, Mateo Sučić i Denis Šorli, bivši direktor, glasnogovornik i voditelj marketinga u Rijeci – važan trojac u osječkoj klupskoj hijerarhiji.


Kao i nerijetko u ovakvim poslovima na kraju je presudila snaga – novca. Fućak bi sigurno radije nastavio karijeru na Rujevici, ali u Osijeku će mjesečno zarađivati otprilike triput više nego što bi u Rijeci. Osim toga i Orijent 1919 će na ime odštete uprihoditi najmanje triput više nego što bi dobio od Rijeke. Neslužbeno, Krimejčani  će zaraditi sto tisuća eura uz pripadajuće bonuse. Što se tiče njegova igračkog razvoja šanse da zaigra u Rijeci i Osijeku su podjednake. U ovom trenutku ne može računati na osjetniju minutažu kako i Bijelom tako ni u Bijelo plavom dresu. Važno je napomenuti da je u njegovu dolasku u Gradski vrt sudjelovao izravno Nenad Bjelica, trener i sportski direktor Osijeka. Fućku za daljnji igrački iskorak  osim poticajnog okruženja najviše treba skloni trener. Kao što ga je imao na Krimeji u – Edi Flegi.


Fućak bi u srijedu u Osijeku trebao obaviti liječnički preglede nakon čega će svi potpisani ugovori postati punovažni.