Superliga odbojkaša

Odbojkaši Rijeke protiv Brođana traže iskupljenje za domaći posrtaj od Splita

Ivan Volarić

Odbojkaši Rijeke i trener Liverić tijekom minute odmora/Foto S. DRECHSLER

Odbojkaši Rijeke i trener Liverić tijekom minute odmora/Foto S. DRECHSLER

Ako budemo igrali kao protiv Splita, onda nemamo što tražiti bez obzira na to što igramo na Trsatu - rekao je trener Liverić



RIJEKA  Odbojkaši Rijeke danas (17 sati) u Dvorani mladosti na Trsatu dočekuju Marsoniju u redovnom superligaškom kolu nakon domaćeg poraza od Splita u zaostaloj utakmici. Riječani su dosta teško primili taj poraz, koji je stigao nakon serije od triju pobjeda i u trenucima kada su svi, počevši od trenera Velimira Liverića, priželjkivali iskorak prema gornjem dijelu ljestvice.


– Utakmica protiv Splita je bila naša najgora utakmica ove sezone. Jedino je Sandro Dukić zaslužio prolaznu ocjenu, ali ni on ne može sve sam. Zalaganje, odnos prema igri kod ostalih igrača bio je ispod razine. Jesu li se preplašili Omrčena ili nešto drugo ne znam, ali nakon prvog seta je bilo vidljivo da oni nisu neranjivi. No, nismo se uspjeli pokrenuti. Došlo je do blokade, rekao bih, u prvom redu u glavama. Da smo samo na parket prenijeli zalaganje iz posljednjih utakmica, vjerojatno bismo upisali sva tri boda. Nažalost, nismo. E sad, je li razlog naša mladost koja se preplašila ili je to pitanje kvalitete ostalih igrača… Vjerojatno sve pomalo. Mislio sam da smo prebrodili neke stvari, ali očito nismo. Kako kod mlađih, tako i u slučaju starijih igrača. Ako ne izvučemo iz susreta protiv Splita pouke, onda nam se loše piše ove sezone – govorio je trener Riječana Velimir Liverić.


Marsonia je dobra prilika ekipi da pokaže da se protiv Splita samo dogodio – slab dan.
– Marsonia ima šest, sedam podjednakih igrača, Ozbiljna su ekipa, vrlo solidna, pojačali su se našim bivšim igračem Jakšom Dorićem. Pogledao sam njihove posljednje utakmice i definitivno ih možemo dobiti, ali uz maksimalan angažman. To je preduvjet svega. Ako budemo igrali kao protiv Splita, onda nemamo što tražiti bez obzira na to što igramo na Trsatu – rekao je Liverić, koji ima dosta problema s igračkim kadrom.




Stanić i jedini libero Markovski (Lešić je poslovno preselio u Zagreb) imaju problema s leđima, Žeželić i Banović su nekoliko dana pod povišenom temperaturom, Pavlovića muči koljeno, neke igrače, još školarce je zakačila – karantena.