Druga HNL

Nogometaši Opatije protiv Dugopolja na Kantridi priželjkuju prekid crnog niza

Ivan Volarić

Zoran Bogolin/Foto Arhiva NL

Zoran Bogolin/Foto Arhiva NL

Jedna pobjeda neće ništa riješiti. Moramo u svim ostalim utakmicama do kraja zimske stanke biti na razini - rekao je trener Zoran Bogolin



RIJEKA Nogometaši Opatije danas će od 13.30 sati na Kantridi pokušati prekinuti crni niz koji ih je gurnuo na pretposljednje mjesto ljestvice Druge HNL. Opatijci dočekuju Dugopolje nakon tri poraza, odnosno nakon što su ostvarili tek jednu pobjedu (Osijek II) u posljednjih deset prvenstvenih utakmica! U takvim okolnostima treneru Zoranu Bogolinu i njegovim suradnicima stanka je poslužila da uspostave dijagnozu i pronađu lijek za probleme u koje je upala njihova momčad.


– Koja je dijagnoza? Prekidi prvenstva su nas definitivno izbacili iz takta! Mi smo dizel ekipa koja mora stalno biti u ritmu. Čim stanemo, gotovo je – govori trener Opatijaca. – Ne mogu se oteti dojmu da nam u svemu ovome nedostaje i malo sreće. Jednostavno se mora dogoditi utakmica u kojoj ćemo iskoristiti naše prilike i pritom se nadati da naš suparnik neće iz prvog udarca zabiti gol. Nema tu puno filozofije. Opatijci su imali u šaci Varaždince, odigrali ponajbolju utakmicu ove sezone protiv po mnogima najbolje momčadi u ligi, a onda umjesto da krenu prema gore, upali u vrtlog slabih igara i nanizali tri poraza.


– Protiv Rudeša smo odigrali jednu od najslabijih utakmica, nismo bili puno bolji ni protiv Jaruna. Sesvete su već donijela psihozu iz koje teško izaći. Jako smo nervozni u toj želji da se izvučemo.




Najjednostavniji lijek su pobjede, počevši od današnje protiv Dugopolja.


– Jedna pobjeda neće ništa riješiti. Moramo u svim ostalim utakmicama do kraja zimske stanke biti na razini. Tješim se da je dobro da nas je ova kriza stigla sredinom prvog, a ne drugog dijela prvenstva.


Protiv Dugopolja neće biti Belančića (kartoni), Kneževića, vjerojatno ni Elvira Malokua, te vratara Vicea Baždarića. Weitzer se vratio, ali neće početi utakmicu.


– Nije još spreman za krenuti od prve minute, ali ući će u igru. Moramo zasukati rukave, biti uporni, te čekati da nam se nešto lijepo dogodi, da nas malo sreća pomazi. Jasno, moramo je isprovocirati. Kao što smo to učinili u prijateljskoj utakmici u Domžalama. Dobili smo 3:2 s igračem manje, a naši suparnici su promašili pet zicera.


Srećom po Opatijce, ni Dugopolje ne blista ove sezone.


– Nisu dobri, a ni loši. Imaju puno mladih igrača, bivših ili aktualnih mladih reprezentativaca. Imaju kvalitetu za vrh lige. Čeka nas velika borba – rekao je Bogolin.



Standings provided by SofaScore LiveScore