Mjere na Prisavlju

Necijepljeni voditelj na HRT-u emisiju morao voditi s maskom: ‘Saznao sam u zadnji trenutak…’

P. N.

Prije dva dana, naime, na HRT-u je stupila na snagu nova odluka o pravilima ponašanja za vrijeme trajanja pandemije



Voditelj Zagrebačke panorame Fabijan Kale u četvrtak je emisiju Zagrebačka panorama na četvrtom programu HTV-a vodio sa – zaštitnom maskom preko lica.


Prije dva dana, naime, na HRT-u je stupila na snagu nova odluka o pravilima ponašanja za vrijeme trajanja pandemije, pa svi djelatnici, ali i gosti državne televizije, koji nemaju valjanu EU digitalnu covid potvrdu moraju nositi zaštitnu FFP2 masku ili doći sa svježe napravljenim negativnim testom o svom trošku. Svi radnici HRT-a, vanjski suradnici i posjetitelji uz to, prema odluci novog glavnog ravnatelja Roberta Šveba, moraju prije ulaska u zgradu televizije moraju izmjeriti tjelesnu temperaturu te održavati propisani razmak.


Kale je jedan od djelatnika koji nisu cijepljeni.




“Naravno da je puno lakše voditi bez maske. S njom je puno teže jer predstavlja zapreku preko usta i otežava disanje. Iako su ove FFP2 maske koje koristimo kvalitetnije pa se s njima lakše diše. Nisam cijepljen iz zdravstvenih razloga, no planiram to uskoro napraviti, a za nova pravila HRT-a doznao sam u posljednji trenutak, nisam se stigao organizirati, pa sam zato nosio masku. Danas sam odlučio napraviti test pa je maska izostala, vidjet ćemo kako će biti dalje, više sam skloniji testiranju ili cijepljenju, nego da se u eteru stalno pojavljujem s maskom”, rekao je Fabijan Kale za Slobodnu Dalmaciju.