Prikupljanje tragova

Pridružili smo se Urbanoj ekspediciji Vijeća mladih Benčić, imali su jezivi lov na blago

Marko Dobrecović

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Lov na blago vodio je do kluba Palach, riječkog nebodera, riječkih tunela, katedrale sv. Vida...



Sunčana subota je bila sjajna kulisa za održavanje još jedne “Urbane ekspedicije” Vijeća mladih Benčić. Zanimljiv četverosatni program je počeo na groblju Kozala.


Četrnaestoro polaznika radionice i njihove voditeljice prošetali su tim najstarijim riječkim grobljem.


Kozalskim ih je grobljem proveo Theodor de Canziani. U obilasku su posjetili grobnice starih poznatih Riječana kao što su Gorup, Whitehead, Kozulić ili Adamić, a nezaobilazno nije bilo niti židovsko groblje.





Urbana se ekspedicija potom nastavila jezivim lovom na blago u centru grada. Na različitim lokacijama u centru grada polaznici su prikupljali tragove koji su ih vodili prema blagu.


“Naše potrage za blagom su uvijek edukativne i interaktivne. Dajemo naglasak na snalaženje u prostoru, izgradnji timskog duha i upoznavanje povijesti kraja i društva.


Lov na blago nas je vodio do kluba Palach, riječkog nebodera, riječkih tunela, katedrale sv. Vida. Sve je popraćeno pričama koje su malo jezive, kao npr. priča o studentu Janu Palachu koji se zapalio, priča o smrti sv. Vida ili priča o cunjavici, bolesti koja je pokosila radnike Hartere”, pojašnjava voditeljica Ivana Golob Mihić.


Ova je Urbana ekspedicija bila povezana sa skorašnjim blagdanom Svih svetih i Noći vještica.