Nesreća u Zagrebu

Biciklistica teže stradala kada je okrznuvši stup pala na tlo te ju udarila prikolica tramvaja

Šarlota Brnčić

Ilustracija Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ilustracija Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U prometnoj nesreći teško je ozlijeđena biciklistica, a liječnička pomoć pružena joj je u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice



Rasvijetljene su okolnosti jučerašnje teške prometne nesreće u kojoj je u na Črnomercu nastradala biciklistica.


Kako navode iz policije, oko 13.20 sati, 26-godišnjakinja se biciklom kretala se nogostupom južne strane kolnika Ilice u smjeru istoka.


Dolaskom do istočnog dijela raskrižja s Vodovodnom i Mandaličinom ulicom, na nogostupu je obilazila prometni znak »Zabrana prometa u jednom smjeru« s dopunskom pločom »osim tram, taxi i bus zet-a« kojom prilikom je ručkom upravljača okrznula metalni stup nosač prometnog znaka, zbog čega je izgubila ravnotežu na biciklu i pala na kolnik.




Tada je na nju naletjela, prednjim desnim dijelom, prikolica tramvaja kojim je upravljao 51-godišnjak, a kretao se južnom tramvajskom prugom Ilice u smjeru istoka, a koji je kroz navedeno raskrižje prošao za vrijeme dok mu je na semaforu bilo upaljeno zeleno svjetlo.


U prometnoj nesreći teško je ozlijeđena biciklistica, a liječnička pomoć pružena joj je u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice.
Zbog ove prometne nesreće došlo je do zastoja tramvajskog prometa Ilicom u smjeru istoka od 13.20 do 14.40 sati.