Čak 196 novih slučajeva

Danas na riječkom području najviše zaraženih od početka četvrtog vala! Objavljeno koliko je cijepljenih dosad umrlo

P. N.

Ilustracija Vedran Karuza

Ilustracija Vedran Karuza

Od ukupno 4.074 novozaraženih osoba u PGŽ-u tijekom četvrtog epidemijskog vala, njih 688 su bile cijepljene osobe. Od 27 preminulih, cijepljeno je bilo pet osoba



Primorsko-goranska županija danas ima najviše zaraženih u jednom danu otkako je počeo četvrti val – na 1.474 testirana uzorka čak je 196 novih slučajeva zaraze. Udio pozitivnih porastao je dodatno na zabrinjavajućih 13,3 posto.


Iz Rijeke je danas 140 novooboljelih osoba, 23 su s opatijskog područja, 12 sa Raba, osam iz Gorskog kotara, pet s crikveničko-vinodolskog područja, četiri s Krka, tri sa Cresa i jedna s Lošinja. U skupini radno aktivnih stanovnika je 95 novooboljelih, 89 osoba pripada mlađih dobnim skupinama, a 12 su osobe starije od 65 godina.


Ozdravile su 82 osobe, a broj aktivnih slučajeva povećao se na 1.093.




“Od ukupno 4.074 novozaraženih osoba u PGŽ-u tijekom četvrtog epidemijskog vala, njih 688 su bile cijepljene osobe.
U PGŽ je tako sa današnjim danom udio zaraženih cijepljenih osoba u njihovom ukupnom broju, 16.89%”, javljaju iz županijskog stožera.


U KBC-u Rijeka se u jedinici intezivne skrbi na respiratoru nalazi 6 osoba, dva pacijenta više nego jučer. Tijekom jučerašnjeg dana je nažalost od posljedica COVID-19 bolesti preminula još 1 necijepljena osoba.


“Ukupno je u četvrtom valu preminulo 27 osoba s područja PGŽ-a, od kojih su pet bile cijepljene osobe”, pojašnjavaju u Stožeru.