ŽUPAN I NAČELNICA

Komadina i Ahmetović obišli gradilište rive u Omišlju: Zadovoljni napretkom projekta od 3,5 milijuna kuna

Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Vrijednost ovog projekta je 3,47 milijuna kuna od kojih ŽLU Krk financira nešto više od milijun kuna, a Općina Omišalj preostali dio, u udjelu od 71,26 posto ukupne vrijednosti radova, naglasili su Komadina i Ahmetović.



OMIŠALJ – Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina jučer je, u društvu svojih suradnika, obišao Omišalj, točnije lokalitet mjesne luke i Obale Ivana Pavla II gdje je upravo ovih dana započela realizacija projekta rekontrukcije šireg područja obalnog pojasa. Radovima vrijednim gotovo 3,5 milijuna kuna, predstavili su u toj prilici Komadina, omišaljska općinska načelnica Mirela Ahmetović kao i Goran Lajnert, ravnatelj Županijske lučke uprave Krk, urediti će se i komunalno opremiti pristanišni gat ali i obalni plato u njegovom neposrednom susjedstvu, u ukupnoj površini 1.470 četvornih metara.


Vrijednost ovog projekta je 3,47 milijuna kuna od kojih ŽLU Krk financira nešto više od milijun kuna, a Općina Omišalj preostali dio, u udjelu od 71,26 posto ukupne vrijednosti radova, naglasili su Komadina i Ahmetović složivši se u konstataciji da će dovršetkom tog projekta, samo jednog u nizu “krupnijih” infrastrukturnih iskoraka koje je na području te otočne lokalne samouprava podržala i financijski potpomogla PGŽ, Omišalj dobiti novu ambijentalnu ali i funkcionalnu vrijednost i kvalitetu.


Uređenje zahvaća postojeće parkiralište kao i pješačku površinu djelom namijenjenu za šetnje i boravak na otvorenome, ali i za održavanje prigodnih manifestacija poput programa koji se ondje održavaju u sklopu međunarodnog natjecanja u lovu na velike ribe “Big Om”, po kojemu je Omišalj davno postao poznat, naglasila je Ahmetović uvjerena da će novouređena obalna zona u skorijoj budućnosti biti još posjećenije i od mještana omiljenije mjesto njihova okupljanja i druženja. Obalni dio pješačake zone, doznali smo također, biti će u funkciji luke, za osiguranje pristupa operativnoj obali odnosno ukrcaju i iskrcaju putnika u povremenom obalnom pomorskom prometu ali i komunalnim vezovima.




Općina Omišalj je prethodno provela postupak javne nabave u okrilju kojeg je kao najpovoljniji izvođač radova odabrana krčka građevinska tvrtka Kograd. Usluge stručnog nadzora i koordinatora zaštite na radu u cijelosti će financirati lokalna uprava koja je ujedno i glavni investitor odnosno nositelj cjelokupnog projekta. Predstavnici komunalnog odsjeka omišaljske lokalne uprave napomenuli su da će u sklopu radova koji se ondje zahuktavaju, pristanišni gat dobiti urednije i ravnije kameno opločje ali i više novih ormarića s priključima na vodu i električnu energiju.


Pješacima namijenjeni dio “kontaktnog područja”, osim novim kamenim parterom, biti će uljepšan i dodatno obogaćen sadnjom šest stabala. Komadina je, ne krijući zadovoljstvo svime jučer u Omišlju viđenim, napomenuo i da je ulaganje u omišaljsku luku nastavak nimalo skromnih investicijskih ulaganja kojima Županija, kroz sustav svojih ŽLU-ova, nastoji popratiti potrebe osuvremenjivanja i obogaćivanja lučkog područja u svim obalnim mjestima na podružju PGŽ, tako i na otoku Krku. Spomenimo i da je dovršetak cjelokupnog projekta predviđen u roku od pet mjeseci.