Josip Drmić

Prvi strijelac “bijelih” oduševljen je Kantridom: “Energija je bila prava, a teren – odličan!”

Denis Frančišković

Josip Drmić/Foto Arhiva NL

Josip Drmić/Foto Arhiva NL

Preferiram pravu travu više nego hibridne travnjake. Zdravije je i drugačiji je, pravi nogomet - rekao je Drmić



RIJEKA  Najnoviji, treći Povratak na Kantridu zasigurno će se još dugo pamtiti i prepričavati, bila je to večer u kojoj su se opet sljubili Zapad i ostatak tribina s momčadi koja u ovom trenutku figurira kao prva koja najozbiljnije može ugroziti Dinamo. Sve je na planu organizacije djelovalo uštimano i skladno, jedina zamjerka dijela gledatelja ide na račun termina budući da je praktički u isto vrijeme igrala reprezentacija Hrvatske. I to se sigurno dijelom odrazilo na broj gledatelja…
I na planu igre Rijeka je imala svoju večer. U mreži Zmajčeka, trećeplasiranog kluba Slovenije koji kupuju Nijemci, zakoprcalo se čak šest lopti, od toga tri one Josipa Drmića.


– Atmosfera me iznenadila, oduševljen sam. Bilo je to stvarno lijepo za vidjeti i doživjeti, počevši od onih naših najvećih fanova pa do običnih navijača – kaže Drmić. – Vidjelo se i koliko sve to skupa znači ljudima. Ta se energija jednostavno mora doživjeti. Teren je bio odličan, zato što je riječ o pravoj travi, preferiram pravu travu više nego hibridne travnjake. Zdravije je i drugačiji je, pravi nogomet. Utakmica je bila dobar test za nas, odradili smo ono što je trener tražio. Prihvatili smo je kao ozbiljnu utakmicu da bismo se sve više počeli fokusirati na važnu utakmicu s Dinamom.


Golgeretska forma


Drmić ne posustaje niti na prijateljskim ogledima. Prvi »topnik« Rijeke trima je golovima opet potvrdio golgetersku formu, što je svakako obećavajuće uoči domaćeg sudara s Modrima.




– Meni je samo važno da sam zdrav. Ostalo će doći automatski. Odlično smo igrali, bili smo okomiti i kreativni. To smo i potvrdili golovima. Odlično smo odradili i obranu, a puno je igrača dalo neki novi, pozitivni impuls, kao, primjerice, Liber i Krešić. To je pravi put, treba samo tako nastaviti – dodaje Drmić.


Olimpiju je već u prvom dijelu slomila osovina Drmić – Murić. Suradnja prvog napadača i desnog krila sve je bolja.


– Mi se i privatno dobro slažemo. Kao i na terenu. Mislim da se to vidi i osjeti. Uvijek sam govorio da je Murić velika kvaliteta, znamo što može i od njega uvijek puno očekujemo. Opet je to prezentirao i meni je jako drago da je tu i da tako dobro surađujemo. Na tome se jednostavno ne može puno raditi, to se jednostavno dogodi. Jako sam sretan što smo se u tom dijelu dobro uklopili – pojašnjava prvi strijelac Rijeke.


Prvo mjesto


Subota donosi veliki derbi s Dinamom na Rujevici. Bit će to praktički obračun za prvo mjesto, što može itekako odrediti tijek prvenstva.


– Bit će to svakako poseban derbi. U vrhu smo i jedni i drugi i ulog je bitan, može odrediti momčad koja će dalje preuzeti samo čelo ljestvice. U svakom slučaju, bit će zanimljivo. A bilo bi još ljepše da ovu atmosferu koju smo doživjeli na Kantridi prenesemo i na Rujevicu protiv Dinama. Očekujem tešku utakmicu, morat ćemo se jako dobro pripremiti. Znamo da je Dinamo favorit i koju kvalitetu ima. Ali, sigurno imamo respekt kod njih kao momčad koja je u ovoj sezoni napravila puno dobrih stvari. I mi smo dobra momčad. Oni to znaju – zaključuje Drmić.