Aktivna subota

Održan još jedan Memorijalni pohod na Učku

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak



UČKA – Ispred Planinarskog doma na učkarskom Poklonu, ljubitelji prirode i zaljubljenici u aktivan boravak na svježem zraku, imali su danas priliku uživati u svim pogodnostima koje im je pružila subota, kalendarski još uvijek ljetna, no uz sve više obilježja nadolazeće jeseni.


Tamo je u sklopu 38. Memorijalnog pohoda na Učku, Riječki planinarski savez otvorio Riječku planinarsku obilaznicu (RPO) – obnovljenu i znatno proširenu nekadašnju Riječku transverzalu. Radi se o 163 kilometra dugom planinarskom putu od Lovrana do Crikvenice, preko najljepših predjela Učke, Ćićarije, Grobničkih Alpi i Gorskoga kotara.


Foto galerija: Memorijalni pohod na Učku Foto: Mateo Levak


Tijekom planinarskog pohoda, do Vojaka se u organizaciji iskusnih riječkih planinara moglo na dva načina – teži i zahtjevniji iz smjera Lovrana do najvišega vrha Učke, te lakši, u kojem je velika grupa planinara na vrh stigla nakon okupljanja ispred Planinarskog doma na Poklonu.




Na subotnjem pohodu se osim nekoliko dnevnika Planinarskog društva Kamenjak mogao kupiti Vodič i dnevnik RPO, te proći nekoliko kontrolnih točaka i udariti pečate u novi dnevnik. Susret svih sudionika pohoda bio je na Vojaku i što reći nego – ispraćaj ljeta uz još jedan pohod za pamćenje, iza kojega su uz sjećanja ostale i brojne fotografije za uspomenu.