VELIK USPJEH ZA MLADE RIJEČANE

Riječki osnovnoškolci pobjednici ovogodišnje Erste Plave lige, najvećeg dječjeg atletskog natjecanja u Hrvatskoj

Luka Medak

Katja Brusić

Katja Brusić

Ukupni pobjednici lige su osnovnoškolci Rijeke, koji su osvojili 776 bodova s dva prva mjesta, pet drugih mjesta i devet trećih mjesta.



RIJEKA Na atletskom stadionu SRC Svetice u Zagrebu održano je finale ovogodišnje Erste Plave lige, najvećeg dječjeg atletskog natjecanja u Hrvatskoj. Ukupni pobjednici lige su osnovnoškolci Rijeke, koji su osvojili 776 bodova s dva prva mjesta, pet drugih mjesta i devet trećih mjesta. Iza njih su kao drugi završili učenici Zagreba sa 765 bodova te kao treći učenici Čakovca s ukupno 762,5 bodova.


Najviše bodova (36) za Riječane donio je Stefan Bjelovuk, koji je bio prvi na 300 metara i u skoku u dalj među učenicima četvrtih razreda. Bodove s drugog mjesta skupili su petaš Bartol Smoje u vortexu te sedmaši Andro Ljubojević na 60 m, Nino Blažić na 600 m kod dječaka i Chiara Zuzzi u istoj disciplini kod djevojčica. Mladi riječki sportaši najviše su od svih osvajali treća mjesta, što im je donijelo čak 144 boda, a to su bili učenici četvrtog razreda Mauro Ljubičić i Angelina Pavinčić u vortexu, petašice Tara Ostojić u skoku u dalj, Zara Strukan u vortexu i Franka Ćućić na 300 m, šestaši Dario Toto na 600 m i Petra Kolak u bacanju kugle te naposljetku sedmaši Fran Crnković na 600 m, Andro Ljubojević u skoku u dalj i Matija Žeželić u bacanju kugle.


Petero učenika završilo je na, i dalje jako dobrom, četvrtom mjestu, a to su bili učenik četvrtog razreda Petar Colarić na 60 m, petaš Mario Pušić i šestašica Lucija Mikulić na 60 m te šestašica Katja Brusić i sedmašica Petra Levak u skoku u dalj.




Finalu je prisustvovala i ambasadorica lige i nekad najbolja atletičarka svijeta Blanka Vlašić, koja se obratila sportašima lijepim motivacijskim govorom.


– Dobili smo pobjednike, ali nitko od vas nije gubitnik zato što ste ovdje, zato što se bavite sportom i zato što volite sport. A sa sportom nikad ne možete biti na gubitku. Ovo je pravo mjesto na kojem možete početi ostvarivati svoje snove ako to želite. Meni je sport dao puno više od zlatnih medalja, nadam se da će i u vašim životima napraviti isto – rekla je Blanka Vlašić.


U Plavoj ligi ove je godine sudjelovalo devet hrvatskih gradova – Vukovar, Čakovec, Rijeka, Osijek, Zadar, Knin, Makarska, Pula i Zagreb, a nastupilo je ukupno 2.600 učenika.