JANEZ KUSTURA

Ribolov sa sinovima je poseban doživljaj koji se pamti. A još kad su na meti brancini i kad je taj ribolov uspješan…

Boris Bulić

U prvom krugu smo odmah dobili dva udara. Prvo je udarila jedna skuša, a odmah iza toga prvi brancin, što nas je vrlo ugodno iznenadilo. Na kraju je mali je zakačio sedam brancina, od kojih je pet uspješno izvukao, a dva izgubio. Mogli smo ih toga dana još puno naloviti, ali smo odlučili da nam je za jelo to sasvim dovoljno…



Janez Kustura živi u Rimskim Toplicama, a za ljetovanje je odabrao srednju Dalmaciju, naravno ispunjenu nautikom i ribolovom bez granica.


Evo što nam je Janez rekao o svom ribolovnom doživljaju:


Gazimo tatinim stopama


– Sa familijom sam za dopust odabrao srednju Dalmaciju. Imam malu sportsku jedrilicu Seascape 24 i velik dio našeg vrjemena rezerviran je za ribolov. Moja oba dečka vole ribolov baš toliko kao i ja, a možda i više, pa se konstantno učimo novim tehnikama i načinima ribolova – priča nam Janez.
– Toga dana popodne, dan prije velikog juga, vraćali smo se prema portu i ispred Rave ‘naletjeli’ na jato riba od kojih je more doslovno kuhalo. Naravno, brzo smo se snašli i u more spustili panulu, da oprobamo našu ribolovnu sreću. U prvom krugu smo odmah dobili dva udara. Prvo je udarila jedna skuša, a odmah iza toga prvi brancin, što nas je vrlo ugodno iznenadilo – nastavlja Janez svoju priču.


Samo i Žiga s prvim ulovima toga dana




– Sa starijim sinom Samom sam se brzo dogovorio da napravimo još par krugova. Bila je idealna prilika da mali nauči kako se to radi, od kačenja pa do izvlačenja ribe, ali i upotrebe sondera u ribolovu. I bili smo vrlo uspješni! Mali je zakačio sedam brancina, od kojih je pet uspješno izvukao, a dva izgubio. Mogli smo ih toga dana još puno naloviti, ali smo odlučili da nam je za jelo to sasvim dovoljno. Neka još netko isto tako gušta. Doživljaj je bio super baš kao i iskustvo za sve nas. Brancini su sljedeći dan završili na gradelama u društvu prijatelja – ispričao nam je Janez Kustura.