OLIMPIJSKE IGRE U TOKIJU

Naomi Osaka nastupit će za Japan na Olimpijskim igrama usprkos borbi s tjeskobom

Hina

Naomi Osaka/Foto REUTERS

Naomi Osaka/Foto REUTERS

"Ponosna sam što ću nastupiti kao član japanske reprezentacije na olimpijskim igrama. U zadnje vrijeme sam provodila puno vremena sa svojom obitelji. Mogu mirno podnijeti pritisak, mentalno i fizički", poručila je druga tenisačica svijeta



TOKIO Japanska tenisačica Naomi Osaka je u ponedjeljak izjavila da se nada da će biti u “najboljoj formi” na Olimpijskim igrama i da će u Tokiju prisustvovati konferencijama za novinare, nakon što je odustala od nastupa na Roland-Garrosu i Wimbledonu navodeći kao razlog za to svoju borbu protiv tjskobe.


“Pripremam se malo po malo kako bi bila u najboljoj formi u Tokiju“, kazala je Osaka.


“Otkako sam privukla pozornost cijelog svijeta i dalje sam imala sam i dalje napadaje tjeskobe. To je slučaj s približavanjem velikim natjecanjima”, dodala je.




Njeno povlačenje s Roland Garrosa bilo je posljedica svađe s organizatorima i s medijima.


Na Twitteru je neposredno pred početak turnira objavila poruku: “Pišem ovo kako bi poručila da neću odgovarati ni na kakva pitanja novinara tijekom Roland-Garrosa”.


U svojoj najnovijoj poruci obavljenoj na NHK na japanskom jeziku, Naomi Osaka je kazala da je “ponosna” što će igrati za svoju zemlju n OI.


“Ovaj put se Igre održavaju u Japanu gdje sam rođena. Imam puno prekrasnih uspomena iz Japana. Ponosna sam što ću nastupiti kao član japanske reprezentacije na olimpijskim igrama. U zadnje vrijeme sam provodila puno vremena sa svojom obitelji. Mogu mirno podnijeti pritisak, mentalno i fizički”, poručila je druga tenisačica svijeta, zaključivši na kraju:


“Od sada ću dolaziti na konferencije za novinare, vodeći i dalje računa o svom metalnom stanju”.