Poruka istarskog župana

Boris Miletić osudio oskvrnuće spomenika u Titovom parku: ‘Istra će ostati progresivna regija koja je svoj identitet baštini na antifašizmu’

Hina

Foto Sasa Miljevic/PIXSELL

Foto Sasa Miljevic/PIXSELL

„Svjedočimo sramotnom činu već drugi put u posljednjih dvadeset dana i to, nažalost, na dan kada se diljem Istre i u cijeloj zemlji obilježava Dan antifašističke borbe. Devedesetih godina diljem Hrvatske je uništeno i oštećeno više od tri tisuće partizanskih spomenika, mi u Istri smo tada očuvali svoje, zato je posebno tužno što se u današnje vrijeme događaju ovakvi incidenti.“, rekao je Miletić



Istarski župan Boris Miletić oštro je u utorak reagirao na ponovno oskrvnuće spomenika palim borcima u Titovom parku u Puli.


„Svjedočimo sramotnom činu već drugi put u posljednjih dvadeset dana i to, nažalost, na dan kada se diljem Istre i u cijeloj zemlji obilježava Dan antifašističke borbe. Devedesetih godina diljem Hrvatske je uništeno i oštećeno više od tri tisuće partizanskih spomenika, mi u Istri smo tada očuvali svoje, zato je posebno tužno što se u današnje vrijeme događaju ovakvi incidenti.“, rekao je Miletić.


Unatoč pokušajima oskvrnjivanja spomenika, Istra će ostati progresivna regija koja je svoj identitet baštini na antifašizmu, multikulturalnosti i toleranciji, poručio je.




„Antifašizam je bio i ostao dio našeg identiteta i danas je jedan od najvažnijih stupova na kojima počiva i s kojim se diči suvremeno istarsko društvo.“, kaže Miletić.