NBA liga

Hawksi na krilima Trae Younga utišali zvijezde Philadelpije i stigli do konferencijskog finala nakon šest godina

Portal Novi list

Matisse Thybulle pokušava blokirati Trae Younga/Foto REUTERS

Matisse Thybulle pokušava blokirati Trae Younga/Foto REUTERS

Utakmica se prelomila dvije i pol minute prije kraja kada je Trae Young potegao dalekometnu tricu preko ruke i pogodio. Na semaforu je zasvjetlilo 93:87, a u dvorani nastao tajac



PHILADELPHIA Trae Young nije imao najbolju šutersku večer (pogodio je pet od 23 pokušaja za tri poena), ali na kraju je povukao (ukupno 21 poen) onda kada je bilo najpotrebnije i odveo Atlantu do gostujuće pobjede (prve u povijesti kluba u sedmoj utakmici doigravanja!), u Philadelphiji (103:96) vrijedne prvog konferencijskog finala nakon 2015. godine. Tamo ih već u srijedu čekaju Bucksi.


– Odradili smo ovu utakmicu u velikom stilu… – izjavio je nakon utakmice Young, koji je kao i njegovi suigrači emotivno proslavio veliku pobjedu.


Dres je završio u očevim rukama, plastična boca na parketu nakon što je postalo jasno da će Hawksi u finale. Utakmica se prelomila dvije i pol minute prije kraja kada je Trae Young potegao dalekometnu tricu preko ruke i pogodio. Na semaforu je zasvjetlilo 93:87, a u dvorani nastao tajac.





Atlanta je u Philadelphiju stigla s omjerom 0:9 kada su u pitanju gostujuće utakmice u sedmim utakmicama doigravanja. No, Hawksi su ignorirali svoju sramotnu povijest i dobili su utakmicu protiv Joela Embiida, Bena Simmonsa i ostalih velikih zvijezdi domaćina.


Kevin Huerter je s 27 poena bio prvi strijelac gostiju, Joel Embiid  s 31 poena, 11 skokova i osam izgubljenih lopti predvodio Sixerse.


Zanimljivo,  ovo je tek drugi  put nakon 1973. godine da do finala nisu stigle momčadi koje su zaključile prvi dio sezone na prvom mjestu. Utah su prethodno eliminirali Clippersi.