Hrvatska turistička zajednica

Posebni prilog o turizmu ‘Istražite Hrvatsku’ u jednim od najutjecajnijih ruskih novina

Bruna Matičić

Foto Miranda Cikotic/PIXSELL

Foto Miranda Cikotic/PIXSELL

Prilog će se u tiskanom izdanju distribuirati u više od 70.000 primjeraka u Moskvi i Sankt Peterburgu i trajno postaviti na mrežnu stranicu koja broji preko 40,3 milijuna jedinstvenih posjetitelja mjesečno



RIJEKA – U jednim od najutjecajnijih ruskih novina Rossijskaja Gazeta objavljen je poseban prilog o turizmu u Hrvatskoj, proizvodima i destinacijama pod naslovom »Istražite Hrvatsku«. P


rilog će se u tiskanom izdanju distribuirati u više od 70.000 primjeraka u Moskvi i Sankt Peterburgu i trajno postaviti na mrežnu stranicu koja broji preko 40,3 milijuna jedinstvenih posjetitelja mjesečno, prenose iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ) te ističu da će cijelo izdanje dobiti dodatnu promociju i putem posebno kreirane mrežne stranice Hrvatska specijal, a objave će biti popraćene i na društvenim mrežama ovog ruskog medija.


Direktor Predstavništva HTZ-a u Rusiji Rajko Ružička specijalni prilog o Hrvatskoj označio je kao važan dio cjelokupne marketinške kampanje na ruskom emitivnom tržištu koja upravo kreće.




– Hrvatska je jedna od rijetkih ljetnih destinacija koja je otvorena za ruske turiste i tu informaciju doista moramo prenijeti što široj publici, a ovo je jedan od medija s najvećim dosegom, zaključio je Ružička.


U specijalu su, između ostalog, navedeni uvjeti ulaska u Hrvatsku i trenutne mjere koje su na snazi, a predstavljen je i projekt Safe Stay in Croatia te hrvatski turistički proizvodi i ponuda destinacija.