PH U VATERPOLU

Odlučujuća utakmica finala Prvenstva Hrvatske u vaterpolu: Mladost želi vratiti trofej nakon 13 godina

Valentina Prokić

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Danas će se vidjeti tko je bolja momčad, Mladost ili Jug. Mi moramo dobiti karakter, onaj koji nam nedostaje tijekom ove sezone - rekao je trener Juga Vjekoslav Kobešćak.



ZAGREB Vaterpolisti Juga AO i Mladosti od 18 sati na bazenu u Gružu igraju odlučujuću, petu utakmicu finala doigravanja. Zagrebačka Mladost je napravila pothvat kada je nadoknadila minus od dvije pobjede za Jugašima i odvela finalnu seriju u petu utakmicu.


– Činjenica je da smo se vratili kao Feniks u seriju. Vratiti se s Jugom pri rezultatu 0-2 i izboriti petu utakmicu je veliki podvig, ali nećemo stati na tome. Zaboravit ćemo sve što smo do sada dobro učinili jer moramo biti gladni, karakterni i čvrsti. Ništa nismo napravili ako danas ozbiljno ne napadnemo Jug i ne osvojimo naslov. To je kao da odete u Rim, a ne vidite papu. Želja nam je vratiti trofej prvaka Hrvatske u Zagreb nakon 13 godina i sve ćemo napraviti da tako i bude – rekao je trener žabaca Zoran Bajić. Mladost, koja ima deset naslova prvaka, posljednji je osvojila 2008. godine, dok Jugaši, koji su 16. puta bili prvaci, dominiraju posljednjih pet sezona.


– Mladost preuzima ulogu favorita, ali naravno da se mi nadamo da ćemo se posložiti, da nećemo raditi pogreške kakve smo činili u prijašnjim utakmicama. Mi smo pokazali da se možemo nositi s opterećenjem koje nosi i ovakva utakmica, ali svaki je novi izazov priča za sebe. Danas će se vidjeti tko je bolja momčad, Mladost ili Jug. Mi moramo dobiti karakter, onaj koji nam nedostaje tijekom ove sezone – rekao je trener Juga Vjekoslav Kobešćak.