SDP U DRUGOM KRUGu

Filipović i Komadina vjeruju u pobjedu: “Čudim se radovanju HDZ-a, njihov je rezultat isti kao i prije”

Damir Cupać

SNIMIO: SERGEJ DRECHSLER

SNIMIO: SERGEJ DRECHSLER

Što se tiče Županijske skupštine, osvojili smo 17 mandata od 41 i računamo na podršku nezavisnih lista kako bi imali većinu, a riječ je o nezavisnim listama Ive Rinčić i Marinka Koljanina. Vjerujem i u suradnju s Možemo koji je naš prirodni saveznik. Nismo zabrinuti i optimističan sam kada je riječ o većini u Županijskoj skupštini, rekao je Komadina.



RIJEKA – Kandidat SDP-a za primorsko-goranskog župana Zlatko Komadina i kandidat SDP-a za riječkoga gradonačelnika Marko Filipović zaghvalili su se biračima na podršci koju su dobili u prvom krugu izbora, a u drugom krugu očekuju pobjedu jer su birači poručili da Rijeka i Primorsko-goranska županija ostanu socijaldemokratske.


– Izbori u prvom krugu jasno pokazuju da sam prvi izbor birača. Molim građane da izađu na birališta u drugom krugu kako bi se pokazalo da će Primorsko-goranska županija i dalje ostati u rukama lijevog centra, izjavio je Komadina.


SNIMIO: SERGEJ DRECHSLER


Filipović je ocijenio da su birači prepoznali novi ritam grada i podržali ga zajedno s kandidatima za njegove zamjenike, Sandrom Krpan i Goranom Palčevskim.




– Dobili smo preko 30 posto podrške na izborima za gradonačelnika i osvojili smo 10 mjesta u Gradskom vijeću i tako pokazali da smo i dalje najjača stranka. Nadam se da ćemo imati većinu u Gradskom vijeću, a u drugom krugu očekujem pobjedu. Čestitam svim protukandidatima na njihovim izbornim rezultatima, poručio je Filipović. On je naglasio da je u Gradskom vijeću raznolika politička situacija, ali da ne sumnja u formiranje većine.


– SDP je ostao prvi izbor Rijeke i Primorsko-goranske županije jer su glasači prepoznali naš program s novim investicijskim ciklusom, povećanjem sredstava za sport i kulturu, jačannjem prometne povezanosti Rijeke, a završit ćemo sve započete projekte i krenuti u realizaciju novih.


Stvorili smo dobre temelje i nastavit ćemo za dobrobit građana raditi na njima. Nismo skrivali svoje ideološko opredijeljenje i odredili smo se kao lijevi centar. Rijeka je pokazala da ne želi skretanje u desno i eksperimentiranje. I na kraju, u izbornoj noći mi nismo imali korona parti kao neki i zato idemo zajedno udariti novi ritam našega grada, kazao je Filipović.


Komadinu čudi radovanje HDZ-a izbornom rezultatu budući da je on onakav kakav je uvijek bio.


– U drugi krug idemo zbog toga što je ovaj put bilo puno kandidata i to je očekivano. Čista obraza idemo pred građane. Što se tiče Županijske skupštine, osvojili smo 17 mandata od 41 i računamo na podršku nezavisnih lista kako bi imali većinu, a riječ je o nezavisnim listama Ive Rinčić i Marinka Koljanina. Vjerujem i u suradnju s Možemo koji je naš prirodni saveznik. Nismo zabrinuti i optimističan sam kada je riječ o većini u Županijskoj skupštini, rekao je Komadina.


Filipović je pojasnio situaciju u Gradskom vijeću i očekuje suradnju s PGS-om, razgovarat će s Možemo, a vjeruje da je Akcija mladih spremna za akciju.
– Razgovori su počeli, ali to je proces. Uz to, očekuju nas dodatni izbori za jednog predstavnika srpske nacionalne manjine, naveo je Filipović. Komadina je dodao da se izbori za dva predstavnika srpske nacionalne manjine i jednog predstavnika talijanske nacionalne manjine očekuju i za Županijsku skupštinu.