Ljubav se odnosi i na djela

Radite li ove suptilne stvari? Nismo ih ni svjesni, a mogu naštetiti ljubavnom životu

Dijana Ljubanović

FOTO/Pexels

FOTO/Pexels

Ljubav se odnosi na sitnice: poruke "dobro jutro", poljupce za laku noć, darove i sretna iznenađenja.

Više od toga, ljubav se odnosi i na djela. Svakodnevno bismo na kraju mogli imati stavove koji naštete našim partnerima, a često to niti ne primjećujemo. Vjerujemo da smo najbolje verzije sebe i proširiti to na svoje partnere način da postignemo sretan ljubavni život. Da biste razumjeli više o pogreškama koje vam se mogu ispriječiti, nastavite čitati.


Zaboravljanje vremena s prijateljima


Prijatelj započinje novu vezu i potpuno nestaje iz zabave sa svojim prijateljima – zvuči li to poznato? Nažalost, prilično je uobičajeno da se takva vrsta stvari dogodi. U ovom slučaju, trebate se podsjetiti da je čak i kad ste dio veze vrlo važno ostati u kontaktu s prijateljima, jer je time kvaliteta nečijeg života znatno povećana.


Koristite ove 4 riječi kada se obraćate partneru


Jeste li znali da, prema riječima stručnjaka, postoje riječi koje ne biste trebali reći svom partneru? Iako komunikacija igra važnu ulogu u vezama, neke riječi bolje je ne izgovoriti. Riječi su sljedeće:


“Trebalo bi”: Ova riječ donosi osjećaj frustriranih očekivanja prema postupcima vašeg partnera.


“Uvijek (kao u” Uvijek to radiš”): Zbog toga se vaš partner osjeća kao da ne smije pogriješiti. A kad smo već kod riječi “nikad…”


Nikad”: Ova riječ čini da vaš partner ostane u obrambenom stavu.


“Ali (kao u “Da, to nije u redu sa mnom, ali…”): Izgovaranje riječi “ali “, u ovom slučaju, čini da se vaš partner osjeća kao da je njihova izjava pobijena.


Jeste li navikli koristiti bilo koju od ovih riječi? Ako je tako, možda bi bilo dobro razmisliti o nekim boljim načinima komunikacije sa svojom drugom osobom.


FOTO/Pexels

FOTO/Pexels


Usredotočite se na trud vašeg partnera da biste mu zahvalili


Pretpostavimo da ste izašli na večeru i primili prekrasan buket ruža. Kako reagirate na to? Mnogi od nas rekli bi: „Hvala! Nisi morao!” No, je li to najbolji način komunikacije?


Istraživanje je pokazalo da kada zahvaljujete drugima na nečemu što je učinjeno za vas, trebali biste to izraziti pozitivnim osjećajima i zahvalnošću prema njima i odnosu, umjesto da se usredotočite na isticanje cijene te akcije. Najbolji način da zahvalite svom partneru na ružama bio bi reći: „Hvala, prelijepe su! Volim kako se osjećaš! ” Vidite koliku razliku čini?


FOTO/Pexels

FOTO/Pexels


Odlazak u krevet u različito vrijeme


Ostajete li do kasno dok vaš partner ranije odlazi na spavanje? Šanse su da se vaša veza možda tiho razdvaja. Iako je studija pokazala da žene više vole odlaziti na spavanje u isto vrijeme kad i njihovi partneri, stvarnost se razlikuje.


Zapravo, 75 % parova odlazi u krevet u različito vrijeme iz različitih razloga, uključujući raspored rada, gledanje televizije ili surfanje internetom. Za bolju vezu s partnerom razmislite o odlasku u krevet u isto vrijeme i gledajte kako veza cvjeta kako vrijeme prolazi.


Zaboravljate poljubac za laku noć


Suvremeni život zahtijeva od nas naporni rad, odgovaranje na e-mailove, obavljanje svakodnevnih zadataka, izvršavanje kućanskih poslova i upravljanje financijama i obitelji. Iako imamo dobre namjere, život jednog para može biti progutan opsežnom rutinom.


Ponekad svoje odnose možemo uzimati zdravo za gotovo i zaboraviti na sitnice zbog kojih je ljubav ono što jest. Da biste zadržali tu vezu i suzdržali se da se ne udaljite od partnera, nikada ih ne zaboravite poljubiti za laku noć.


FOTO/Pexels

FOTO/Pexels


Ne prenošenje ljubavi na način na koji će vaš partner razumjeti


Jeste li ikad osjetili da vas nisu “voljeli dovoljno”, čak i dok ste bili u dobroj vezi? Razlog može biti jednostavan kao činjenica da različiti ljudi različito percipiraju ljubav, piše Bright Side.


Riječi afirmacije: To može biti potvrđivanje i verbalizacija tuđeg ponašanja, kao što je recimo, “Danas izgledaš stvarno lijepo.”


Kvalitetno vrijeme: Bavite se zajedničkim aktivnostima, poput odlaska na putovanje ili gledanje filma.


Fizički dodir: Pokažite tjelesne izraze ljubavi, poput držanja za ruke, grljenja ili intimnosti.


Djela usluge: Učinite nešto korisno za svog partnera. To može biti kuhanje večere, rješavanje problema ili pružanje podrške kako bi se vaš partner mogao opustiti.


Primanje darova: Nabavite predmete koji vas podsjećaju na vašu ljubav. To može biti cvijeće, slatkiši ili elektronički uređaji.


Svatko od nas ima primarni jezik ljubavi. Nepoznavanje ljubavnog jezika vašeg partnera može biti komunikacijska zapreka koja će izazvati sukob, gotovo kao da niste na istoj stranici. Razumijevanje ili postavljanje pitanja što vaš partner treba da bi se osjećao voljeno može imati značajan utjecaj na vašu vezu.