Atletska staza smutnje

Prekinuti radovi na gradskom stadionu u Crikvenici, klub ostaje bez Druge lige: “Sada se više ništa ne može”

Valentina Prokić

Gradski stadion u Crikvenici

Gradski stadion u Crikvenici

Projekt nije kriv, svi su bili s njim upoznati na vrijeme. Izvođač je izabran, čak je i ograda skinuta i onda je sve zaustavljeno. Ljudski je bilo doći, organizirati sastanak, a ne samo prekinuti radove - rekao je razočarani Marko Prpić.



CRIKVENICA Nogometaši Crikvenice lideri su Treće HNL – zapad i klub je, razumljivo, poslao zahtjev za licenciranje stadiona kako bi se stekli uvjeti za eventualno igranje drugoligaških kvalifikacija i utakmica. Odjel za licenciranje klubova u prvom je stupnju odbio Crikveničane, koji su dobili popis što je potrebno napraviti na stadionu kako bi se stekli potrebni uvjeti za dobivanje licence. Nužne su promjene na tribini, nove svlačionice za ekipe i suce, tunel, kućica za snimanje utakmica…


Radovi su, na stadionu koji je u vlasništvu Grada Crikvenice, nakon izrade projekta krenuli dva dana nakon visoke pobjede nad Uljanikom, što je i najavio predsjednik kluba Marko Prpić. Bilo je to 18. travnja, no radovi su nakon dva dana naprasno prekinuti.


Bez žalbe


– Naš stadion ima atletsku stazu sa šest traka koja ne zadovoljava uvjete održavanja natjecanja, jer je prva staza duga 385 metara umjesto potrebnih 400 metara. Po projektu je trebalo uzeti dio atletske staze, što nije bio nikakav problem, odnosno nije bio problem dok radovi nisu krenuli. Nikada nismo imali atletska natjecanja iako klub postoji, ali ako je to bila smetnja, trebali smo se naći svi zajedno ljudi iz Grada Crikvenice, predsjednik Atletskog kluba Jadran i ja i riješiti problem, a ne samo prekinuti radove dva dana nakon početka, nakon što su svi bili upoznati i s projektom i s radovima te s odabranim izvođačem – kaže predsjednik Crikvenice Marko Prpić.




Crikvenica je trebala do 5. svibnja uložiti žalbu Odjel za licenciranje klubova te bi tada HNS dao rok u kojem se mogu izvršiti radovi i ispuniti uvjeti.


– Nismo se žalili jer su radovi prekinuti. Ono osnovno što smo trebali ispuniti koštalo bi oko 300 tisuća kuna, ali sada se više ne može ništa nakon prekida. Šteta, jer dečki su zaslužili igrama i zalaganjem bar igrati drugoligaške kvalifikacije. Projekt nije kriv, svi su bili s njim upoznati na vrijeme. Izvođač je izabran, čak je i ograda skinuta i onda je sve zaustavljeno. Ljudski je bilo doći, organizirati sastanak, a ne samo prekinuti radove – dodao je razočarani Prpić.


Šturi odgovor


Crikvenica nije mogla prijaviti niti zamjenski stadion jer je udaljen više od dozvoljenih 20 kilometara te će tako lider Treće HNL – zapad, ukoliko osvoji naslov prvaka, ostati bez mogućnosti boriti se za viši rang.


Šturi odgovor na pitanje zašto su radovi prekinuti, iako su svi upoznati s projektom s obzirom na to da je stadion u vlasništvu Grada Crikvenice, dobili smo iz Ureda gradonačelnika Damira Rukavine:


»Nastavak radova na stadionu NK Crikvenica čeka manje izmjene projekta tribina«.


Ostaje nejasno zašto se u gradskim službama nitko toga nije ranije sjetio, dok je projekt bio u izradi ili kad je već bio završen, a prije početka izvođenja radova.


– Nama to više ništa ne znači jer su radovi trebali biti gotovi do 18. svibnja – zaključio je predsjednik Crikvenice Marko Prpić.


Na kraju su jedino oštećeni nogometaši Crikvenice koji, ako osvoje naslov prvaka, neće imati priliku čak ni odigrati kvalifikacije, koje bi zaslužili rezultatima na terenu.