Opasno oružje u Zavođu

Pronašao minski arsenal odbačen nedaleko od ceste

Marin Smolčić

Sve pronađene mine bile su u ispravnom stanju i prava je sreća što na njih nisu naišla djeca ili da ih netko nije nepažnjom aktivirao



 


GOSPIĆ U  mjestu Zavođe, Grad Gospić, jedan je  mještanin na otvorenom prostoru  pronašao četiri tromblonske, trenutne mine, jednu tromblonsku kumulativnu minu, jednu minobacačku minu i dvije kumulativne mine za ručni bacač  M-57. Netko je ovaj ubojiti arsenal odbacio u šumarak nedaleko od prometnice.


Sve pronađene mine bile su u ispravnom stanju i prava je sreća što na njih nisu naišla djeca ili da ih netko nije nepažnjom aktivirao.




Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.
 
MUP RH i  dalje poziva građane da im se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja. Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.