Omiljene nijanse

Pet boja koje podižu raspoloženje u vašem interijeru

Dijana Ljubanović

FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash

Boje su odličan način da u prostor unesete posebnu energiju.

Koliko god voljeli neutralne, crne ili bijele kombinacije, trebamo neke boje u svom životu, posebno jer boje zaista mogu potaknuti naše raspoloženje. Pa, pogledajmo koje boje odabrati za neki prostor i otkrijmo što oni simboliziraju. Pogledajte 5 boja za poboljšanje raspoloženja u prostoru.


Žuta – boja sreće


Pokazujući nadu, Illuminating – nježnu nijansu žute boje – Pantone je izabrao za gornju nijansu godine. Imajući izazovnu godinu, u životu nam treba žuta boja, a ova boja simbolizira sreću, pozitivnost, toplinu i energiju.


Odaberite ga za bilo koju sobu u kojoj želite biti sretni ili optimistični. Osim što ga čini sretnim mjestom, žuta također može uljepšati sobu, tako da sunčano žuta kuhinja može učiniti trik za vaš dom, a ujedno je i glavni favorit sezone, prenosi Daily Dream Decor.


FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash


Zelena – boja prirode


Kad god tražimo opuštajući prostor i nove početke, zelena je boja koja nam može pokazati taj put. Dakle, to je izvrsna boja kojom možete započeti uređenje novog doma, dodajući djeliće zelene u bilo kojoj sobi, posebno u dnevnoj sobi, spavaćoj sobi i kuhinji.


Zelena također predstavlja zacjeljivanje i rast, pa je to izvrsna boja za prostor u kojem želimo tražiti ravnotežu ili meditirati, poput balkona ili spavaće sobe; a također je i izvrstan izbor boja za vaš kućni ured. Ipak, ta je boja ta koja nas približava prirodi, zato je odaberite u bilo kojoj sobi i zamislite da ste u središtu prirode.



Plava – boja mora


Boja neba, mora ili oceana, plava je najmirnija nijansa koju možete odabrati za interijer. Nježna je, donosi opuštajuću i mirnu atmosferu, dok mnogo elegantnija i tamnija nijansa plave unosi dašak klasike i profinjenosti u interijer. Štoviše, plava boja predstavlja povjerenje i mudrost, pa je izvrsna boja za sobe u kojima se volite družiti s prijateljima, poput kuhinje ili dnevnog boravka, kao i za kućni ured.



Nježno ružičasta – boja vedrine


Razgovarajmo malo o ružičastoj, ali posebno o nježnoj ružičastoj, onoj šik nijansi koja također može unijeti spokojan, miran, ali vrlo sladak ugođaj u prostor. Ružičasta je boja mladosti i to je svjetlija nijansa crvene.


Dakle, ona može simbolizirati ljubav, romantiku i strast. Također je radosna i ženstvena, dobro izgleda u bilo kojoj djevojačkoj sobi ili čak u prekrasnoj spavaćoj sobi. Odaberite ovu ljupku nijansu kad god želite da se osjećate ženstvenije, snažnije, mlado, šik, ali i kad god vam treba mirna boja u prostoru. Ipak, ružičasta je boja koja vam uvijek izmami osmijeh i sanjarenje!


View this post on Instagram

A post shared by KonMari (@konmari.co)



Crvena – boja strasti


Crvena je upečatljiva boja, koja može biti malo previše za interijer, ali nikada nemojte zaboraviti da je to boja energije, pa će vam trebati pojačanje boje i energije da biste ojačali, prebrodili težak dan ili jednostavno bili energičniji u onome što radite.


Također, crvena je boja strasti, stoga u vašem uredskom prostoru može pokazati onu strast koju imate prema poslu, ali i u vašoj spavaćoj sobi može simbolizirati ljubav, strast, zavođenje ili avanturu.


Dakle, imajte to na umu i zamislite crvenu kao opciju boja za svoj prostor, ali ne zaboravite da je to jaka boja koja također pokazuje bijes, pa samo dodajte poneke detalje crvene boje u unutrašnjost kako biste poboljšali svoje raspoloženje i dobili više energije.