Bill Skarsgard

Zgodni švedski glumac snima seriju u Rijeci, uhvaćen na jedrilici u Porto Barošu

Ivana Kocijan

Tridesetogodišnji je Skarsgard snimljen na riječkom setu Netflixove serije Clark, zajedno s redateljem Jonasom Akerlundom i švedskim kolegom, glumcem Adamom Lundgreenom



Odgovor na pitanje – je li poznati švedski glumac Bill Skarsgard u Rijeci – dobili smo danas prijepodne kada je glavni junak nove švedske Netflixove serije “Clark” snimljen na jedrilici te na željeznom mostu na ušću Mrtvog kanala u Porto Baroš.


Tridesetogodišnji je Skarsgard snimljen na riječkom setu serije, zajedno s redateljem Jonasom Akerlundom i švedskim kolegom, glumcem Adamom Lundgreenom.


Zgodni Šveđanin, najpoznatiji po ulogama u filmovima “It”, “It Chapter Two”, “The Crown Jewels”, serijama “Hemlock Grove” i “Castle Rock” itd, na setu “Clarka” bio je gotovo neprepoznatljiv.





Podsjetimo, u utorak se u Porto Barošu također snimala serija koja prati Clarka Olofssona, švedskog kriminalca poznatog po sudjelovanju u pljački banke prema kojoj je nastao termin Stockholmski sindrom.


Riječ je o projektu produkcijske kuće Scandinavian content group u suradnji s MP filmskom produkcijom iz Zagreba. U seriji u kojoj se osuđeni diler drogom i pljačkaš banke prisjeća svojih kriminalnih aktivnosti, glume i Alicia Agneson, Vilhelm Blomgren, Malin Levanon.


Hrvatski dio snimanja započeo je na području Istre, a nakon što završi snimanje na Kvarneru, produkcijska ekipa trebala bi se preseliti na snimanje na području Zagreba.



Snimalo se i na području Voloskog, a kako su poručili iz Grada Opatije, Hrvatska je odabrana za snimanje lokacija koje se ne mogu snimati u Švedskoj.


Zahvaljujući seriji “Clark” Rijeka i Hrvatska ponovo će dobiti veliku promociju na međunarodnom tržištu, točnije na popularnoj Netflixovoj platformi koja je prošle godine imala više od 200 milijuna pretplatnika.


U Rijeci je prethodno snimana Netflixova serija “Plemena Europe” čiji trailer započinje kadrovima bazena na Školjiću, a gledatelji Netflixa mogu uživati u kadrovima Rijeke i zahvaljujući našoj seriji “Novine”.