Prste k sebi

5 beauty proizvoda koja ne bi smjeli dijeliti s drugima

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Zbog zdravstvenih i higijenskih razloga ove proizvode nemojte dijeliti s nikim

Obožavamo dijeliti svoje beauty proizvode s najboljom prijateljicom. Tako isprobamo različite proizvode, a ponekad na račun toga i kupimo štogod novog. Često podijelimo i koji proizvod sa svojim partnerom. No, postoje pojedini beauty proizvodi koji se ne dijele. Razlog je najčešće higijenske prirode, zaustavljanje širenja bakterija i zaraza.


Četkica za zube


Četkicu za zube ne biste smjeli dijeliti s nikim, pa čak ni sa svojim partnerom. Mnogi parovi idu za onom da se ionako ljube stoga dijeljenje četkice ne može biti tako strašno. Izbjegavajte dijeljenje četkice za zube. Riskirate širenje bakterija, zadah i čak upalu desni. 


Brijač


Koliko puta vam se dogodilo da ste se našli pod tušem i da ste zaboravili uzeli svoj brijač? Većina u tom trenutku posegne za partnerovim brijačem. No, bolje je preskočiti brijanje. Tuđi brijač može prenijeti herpes. 


Maskara 


Najčešće se na listama proizvoda koje rado dijelimo s prijateljicom nalazi maskara za oči. Ovaj proizvod se pak također nalazi na listama stvari koje nipošto ne smijemo dijeliti. Na četkici maskare mogu se skupiti virusi i bakterije koje mogu uzrokovati razne upalne procese. 


Ruž


Najčešće s prijateljicom dijelimo ruž za usne. Teško da se možemo i sjetiti svakog izlaska tijekom kojeg smo posudili tuđi ruž. No, ruž bi trebali čuvati za sebe. U protivnom riskiramo prijenos herpesa. 


Dezodorans u stick/roll-on


Dezodorans koji se izravno nanosi na područje pazuha može širiti bakterije koje se rado gnijezde tako toplom i vlažnom dijelu tijela.