RIBOLOVNI PRIBOR - PREDVEZI

Organizirajte svoj pribor i u ribolov idite potpuno spremni s dovoljnim brojem gotovih predveza

Boris Bulić

Gubiti vrijeme u ribolovu na vezivanje udica je potpuno besmisleno, pogotovo ako je riba aktivna i svi oko vas love. A dovoljno je bilo uzeti staro motovilo i na njega pokačiti navezane udice za guštanje na rivi



Skladištenje i dopremanje predveza na ribolovnu poziciju je za većinu ribolovaca veliki problem. Udice se često vezuju na licu mjesta, pri čemu se gubi jako puno dragocjenog vremena.


Natjecatelje u samom startu nauče da pripremljene predveze, naravno, bez olovnice, s papirićem na kome se ispišu detalji oko debljine, dužine ili namjene, slažu u plastične registratorske košuljice.


Komplicirane predveze je najlakše transportirati na mekanim motovilima


Još jedno praktično rješenje su torbice za predveze no za njih najčešće treba izdvojiti pravo malo bogatstvo.




Jeftinije, a jednako praktično, je obično motovilo od stiropora ili okipora.


Vezana udica se zabije u jednu stranu motovila, nakon čega se omča vezana na drugom kraju prame nabaci na glavu ukrasnog čavlića, prama se napne i čavlić jednostavno utisne u motovilo. Ako ste uredni, tada možete pripremiti oko 30 do 40 prama po motovilu, što je najčešće dostatno za jednodnevni amaterski ribolov.


Jednako se tako mogu kačiti i kompletirani predvezi formirani od osnove i nekoliko prama, s tim da se tada čavlićem kači oko ili karabin zogulina.


Motovila su također vrlo prikladna za transport nekih predveza


Predvezi za plovak se mogu na potpuno jednak način fiksirati za motovilo, pogotovo ako su težine olovnica unaprijed poznate.


Ovakav način transportiranja predveza, osim vrlo prihvatljive cijene, ima još jednu veliku prednost nad ostalim načinima – ukoliko vam upadnu u more, predvezi neće potonuti, što je morate priznati, svakako veliki plus.


Neoprenska motovila u boji su za ‘naprednu grupu’


A za one naprednije tu su okrugla neoprenska motovila u boji koja se mogu nabaviti odvojeno i pojedinačno ili pak u prozirnim plastičnim kutijama u kojima se sve može pregledno organizirati.