Sve je jasno

Osječani su razotkrili brojne slabosti u Hajdukovoj momčadi, ali i na njegovoj klupi

P. N.

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Igru Hajduka nema smisla komentirati, ona je bila ista otkako je došao Tramezzani - čvrsti talijanski blok, a u napadu što Livaja i Umut naprave



SPLIT Hajduk je potpuno zasluženo izgubio od Osijeka minimalnim rezultatom. Splićani su bili u prilici, poslije novog posrtaja Gorice, približiti se trećem mjestu samo na tri boda. Nisu uspjeli! Igrom koju su prezentirali u srazu s Osječanima to nisu niti zaslužili. Samo jedan podatak sve govori o igri domaćina. Niti jedan udarac nije završio u vrata Ivušića! Gostujući vratar trebao se bojati samo da od hladnog vjetra , da se ne daj Bože – prehladi. Od prvog sučevog zvižduka bilo je jasno da je Tramezzaniju bilo najvažnije ne izgubiti utakmicu, odnosno ne primiti gol. Bio je svjestan da ako njegova momčad prva primi gol da se neće moći vratiti. I upravo to se i dogodilo. Uz strijelca Miereza najbolji pojedinac na travnjaku bio je vratar Hajduka Lovre Kalinić koji je u finišu prvog dijela obranio tri velike prilike gostiju. Igru Hajduka nema smisla komentirati, ona je bila ista otkako je došao Tramezzani – čvrsti talijanski blok, a u napadu što Livaja i Umut naprave. Ovog puta nisu učinili ništa, a nisu niti mogli jer nisu imali pomoć suigrača.


Pokušao je nakon primljenog gola Tramezzani nešto promijeniti u igri svoje momčadi. Umjesto Kačaniklića ubacio je Diamantakosa, a onda je umjesto Umuta i Atanasova uveo – Biuka i Dolčeka. Umjesto da je Umuta zamijenio napadačem Ljubičićem i zaigrao s tri napadača Tramezzani je opet potvrdio da je trener defanzivac. Šlag na tortu igre Hajduka stavljen je kada je veznjak Marco Fossati u samo dvije minute zaradio dva žuta kartona. To mu nije prvi puta, isto je učinio i u srazu s Varaždinom na Poljudu. Osijek je razotkrio sve slabosti u Hajdukovoj momčadi, ali i na Hajdukovoj klupi.