Kandidati HDZ-a

Žeželić i Ban obećali razvijati Grobnišćinu, podršku im dao Oleg Butković

Ervin Pavleković

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Strateški cilj Stanislava Žeželića je da Općina Čavle bude visoko razvijena i samoodrživa s jakim poduzetničkim zonama, a Ivoslav Ban naglasak stavlja na razvoj cestovne infrastrukture Jelenja



Jučer su u Čavlima i u Jelenju predstavljeni HDZ-ovi kandidati za načelnike dviju općina – Stanislav Žeželić za načelnika Općine Čavle te Ivoslav Ban za načelnika Općine Jelenje – uz podršku predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Primorsko-goranske županije i ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića.


Otvorena općina Čavle


Stanislav Žeželić predstavio se kao kandidat HDZ-a za načelnika Općine Čavle istaknuvši kao svoje strateške načelničke ciljeve pretvaranje sadašnje općine u transparentnu, otvorenu za građane, visoko razvijenu i samoodrživu s jakim poduzetničkim zonama.


Općina bi trebala biti, napominje, otvorena prema mještanima, prema poduzetnicima i prema svima koji žele doći i ostvariti napredak, a ne zatvorena kakva je trenutno, simbolično i doslovno. Također, ona bi trebala imati i turističku ponuda koja bi trebala biti utemeljena na kulturnoj i povijesnoj baštini koje tom kraju ne nedostaje.




Na samome početku predstavljanja HDZ-ovog kandidata za načelnika Općine Čavle potpisan je koalicijski sporazum ogranaka stranaka HDZ i HSLS, čime se nastavlja njihova suradnja.


Kako je Stanislav Žeželić kazao, »političko djelovanje i sporazum dviju stranaka temelji se na sličnostima njihovoga programa poput digitalizacije, smanjenja birokracije, transparentnosti, poticanja poduzetništva, no i zagovaranju istih vrijednosti i značenja Domovinskog rata«.


Predsjednik općinskog HSLS-a Edo Žeželić istaknuo je kako se stranka posebice zalaže za očuvanje povijesne baštine, kao što je recimo tradicija mljekarica značajne za taj kraj.


Ceste za Jelenje


Ivoslav Ban svoju je kandidaturu za načelnika Općine Jelenje predstavio u Jelenju, u blizini Spomenika podhumskim žrtvama, a na samome početku, nakon polaganja vijenca s prisutnima, prisjetio se nevinih žrtava stradalih od totalitarnog režima te istaknuo kako se sljedeće godine obilježava osamdeset godina od njihova stradanja.



Svoje je predstavljanje kandidature započeo anegdotom o Grobničanu koji, kao odliku sustava u kojem živi, ističe nesvrstanost, upravljanje i socijalizam. Isto tako, Općina Jelenje nema cestovni izlaz prema Rijeci, nema izlaz na autocestu koja je u neposrednoj blizini, no ima razrovane ceste, povećanu komunalnu naknadu od 25 posto i općinski dug veći od 15 milijuna kuna, što su jedni od glavnih problema općine koje treba riješiti, naglašava.


Uz spomenute probleme, najveći naglasak stavlja na cestovnu infrastrukturu za koju očekuje pomoć resornog ministra, a rješenje tog cestovnog problema će, kako kaže, omogućiti i povoljnije uvjete za stvaranje poduzetničkih zona.


Od ostalih projekata napominje kako u suradnji s Općinom Čavle želi napraviti prikaz bitke s Tatarima, što bi bila zasigurno bila velika turistička atrakcija.


Podrška Olega Butkovića


Ministar Oleg Butković podržao je kandidate za načelnike dviju općina te istaknuo kako će raditi za dobrobit mještana.


Rekao je i kako se u županiji, iako je epidemiološki najlošija u državi, odvijaju značajni infrastrukturni projekti s trenutno najvećim ulaganjima, što svakako pokazuje da državnih vrh itekako brine o ovoj županiji, a upravo to treba biti jasan pokazatelj i mještanima općina Čavle i Jelenje.