Lokalni izbori

Tereza Gašparac želi postati lokvarska načelnica

Marinko Krmpotić



LOKVE – Uz »tri mušketira«, HDZ je jučer na goranskom području u predstavljanju svojih kandidata za čelna mjesta goranskih općina i gradova pažnju skrenuo i na jednu damu – Terezu Gašparac, koja će biti kandidatkinja HDZ-a u Lokvama. Riječ je o diplomiranoj inženjerki šumarstva koja radi u Šumariji Lokve kao revirnica.


– Moj motiv za ulazak u politiku je činjenica da sam posljednjih godina sve češće svjedočila iskazima nezadovoljstva mojih sumještana trenutnom situacijom u Lokvama. Zato sam se odlučila kandidirati i zajedno s budućim timom i svim mještanima pokrenuti Lokve i pretvoriti ih u mjesto po mjeri čovjeka. Što se tiče komunalnih djelatnosti, prije svega treba održavati urednim sve javne površine te valjanim komunalnim odlukama potaknuti mještane na bolju komunalnu sliku mjesta. Treba urediti sve lokalne ceste, a ne samo u izbornim razdobljima kozmetički prepraviti ceste koje onda brzo počnu ponovo propadati. Treba riješiti pitanje mjesnog groblja u Lokvama, urediti igrališta, izgraditi pješačke i biciklističke staze od Golubinjaka do jezera uz Lokvarku, a radi privlačenja potencijalnih investitora, ali i potreba mještana, potrebno je srediti imovinskopravno stanje nekretnina.


Nužno je urediti središte mjesta, ali i Mrzle Vodice, ulagati u zdravstveni turizam na području Suhe Rečine, bolje valorizirati Lokvarsko jezero, špilju Lokvarku i Golubinjak, ojačati suradnju s OPG-ima, roditeljima i djeci od treće godine života omogućiti cjelodnevni boravak u jaslicama, odnosno vrtiću, urediti školsko igralište, osigurati produženi boravak u školi, naknadu roditeljima za rođenje djeteta povećati na 7 tisuća kuna te za rođenje trećeg i svakog sljedećeg djeteta izdvojiti 20.000 kuna – najavila je Tereza Gašparac.