Lika

Ugledni gospićki poduzetnik prijavljen za “namjerno širenje zaraze”. Išao je u kupnju unatoč dijagnosticiranoj koroni

Marin Smolčić

ilustracija: arhiva NL/Sergej Drechsler

ilustracija: arhiva NL/Sergej Drechsler

S obzirom da mu je ranije dijagnosticirana zarazna bolest COVID-19 policija ga tereti da je prouzrokovao opasnost od širenja i prenošenja zarazne bolesti



GOSPIĆ Zadnjih dana učestalo se povećavaju brojke vezane uz oboljele od COVID-19 u Ličko-senjskoj županiji. Ovo je posebno postalo alarmantno na području gradova Otočca i Gospića. Policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili su danas kriminalističko istraživanje nad 65-godišnjakom iz Gospića zbog osnova sumnje da je  počinio kazneno djelo namjernog širenje i prenošenje zarazne bolesti.


Neslužbeno doznajemo kako je pitanju tzv. ugledni gospićki poduzetnik koji se sumnjiči da je 16. ožujka 2021. godine u Gospiću otišao do kioska u središtu Gospića i obavio kupnju u vrijeme dok mu je bila određena mjera izolacije i liječenja kod kuće.


S obzirom da mu je ranije dijagnosticirana zarazna bolest COVID-19 policija ga tereti da je prouzrokovao opasnost od širenja i prenošenja zarazne bolesti. Čini se kako mu ovo nije bila prva šetnja izvan doma u vrijeme izolacije.