Općinsko državno odvjetništvo

U okolici Rijeke prijetio muškarcu na kućnom pragu pištoljem. Drugog optužio za vrijeđanje sestre i uperio u njega pištolj

Šarlota Brnčić

Reuters

Reuters

25-godišnjak se sumnjiči da je 5. ožujka s ciljem da kod oštećenika izazove osjećaj straha, došao na njegovu adresu u okolici Rijeke i zaprijetio mu da će ga ubiti izvadivši pritom pištolj iz džepa



Pod sumnjom u dva kaznena djela prijetnje policija je kazneno prijavila 25-godišnjaka koji je ispitan u riječkom Općinskom državnom odvjetništvu.


Prema priopćenju državnog odvjetništva, 25-godišnjak se sumnjiči da je 5. ožujka s ciljem da kod oštećenika izazove osjećaj straha, došao na njegovu adresu u okolici Rijeke i zaprijetio mu da će ga ubiti izvadivši pritom pištolj iz džepa.


Također, i da je dan kasnije,  6. ožujka oko 13 sati, u okolici Rijeke, prišao drugom oštećeniku optužujući ga da je vrijeđao njegovu sestru i zaprijetio mu istovremeno mu uperivši pištolj prema prsima.




Osnovano se sumnja i da je neposredno nakon toga oštećeniku, posredstvom trećih osoba, predao rukom ispisanu poruku u kojoj navodi da zbog postupanja oštećenika prema njegovoj sestri očekuje novac istoga dana.


Kod obojice oštećenika takvo osumnjičenikovo ponašanje izazvalo je osjećaj straha i osobne ugroženosti, pa su sve prijavili policiji.