Superliga odbojkašica

Riječke odbojkašice u uvertiri za finale Kupa ugošćuju Poreč i prvi put ove sezone igraju u ulozi favorita

Luka Medak

vo je također i prilika da uzmemo još bodova i približimo se sredini ljestvice. Uostalom, dobro će nam doći kao priprema za finale Kupa – rekla je trenerica Rijeke



RIJEKA U sklopu 18. kola Superlige riječke odbojkašice večeras u Dvorani mladosti (19.30 sati) dočekuju Poreč. S obzirom na to da su već osigurale ostanak u Superligi, Riječanke u ovaj susret ulaze bez nekog rezultatskog imperativa. S druge strane, Porečankama gori pod nogama. Posljednje su u ligi sa samo tri boda i čeka ih doigravanje za ostanak, tako da svaku preostalu utakmicu igraju praktički da spase svoj obraz i sigurno neće Rijeci samo tako predati pobjedu u ruke. Toga je svjesna i trenerica Gordana Tomić.


– Nama je bitna utakmica jer je to utakmica koju kao favoriti moramo dobiti. Oni su trenutačno najlošiji u ligi jer su u zimskom razdoblju ostali bez najbolje igračice koja je otišla u Osijek. Ovo je također i prilika da uzmemo još bodova i približimo se sredini ljestvice. Uostalom, dobro će nam doći kao priprema za finale Kupa – rekla je trenerica Rijeke.


U prethodnom okršaju ovih ekipa riječke su odbojkašice u Poreču pobijedile tek nakon pet setova, no tada su obje ekipe igrale u nešto drugačijem sastavu.




– U prvom dijelu još nismo bili uigrani, oni su bili malo jači, tako da sada ne bi trebalo biti problema. Ipak, ne smijemo ništa shvatiti olako, moramo u utakmicu ući oprezno da nam se ne bi dogodilo kao Kašteli u polufinalu Kupa kada su izgubile od nas – naglašava trenerica Tomić.


Što se zdravstvenog kartona tiče, odbojkašice Rijeke konačno su sve na broju. Ivona Bakarčić je imala određenih zdravstvenih problema i dva tjedna nije trenirala, ali sada se vratila treninzima i pridružila se ekipi, tako da Riječanke u ovaj susret konačno ulaze kompletne. Dobra je to vijest i uoči skorašnjeg finala Kupa protiv Mladosti. Iako Rijeka nije favorit, što je uostalom pokazala i nedavna međusobna prvenstvena utakmica u Zagrebu, sigurno da će povratak Bakarčić, uz činjenicu da igraju na domaćem terenu, biti dobar vjetar u leđa za dobru igru protiv Zagrepčanki.