Pavle Kalinić

‘Stalno se piše o pogodovanju privatnom kapitalu. Pa to je bit kapitalizma, neće se sigurno gledati interes onih koji tu stanuju’

P. N.

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Kalinić je otkrio kako se znao posvađati s gradonačelnikom. Kaže da je to uglavnom bilo oko kadrovskih rješenja za koje je smatrao da nisu dobra



Pročelnik Gradskog ureda za hitne situacije i dugogodišnji prijatelj Milana Bandića Pavle Kalinić sinoć je u RTL Direktu otkrio kako se znao posvađati s gradonačelnikom. Kaže da je to uglavnom bilo oko kadrovskih rješenja za koje je smatrao da nisu dobra.


”Koji put sam bio u pravu, nažalost, često sam bio i u krivu. Kadrovsko pitanje je ključno pitanje, pogotovo u gradskim firmama, zato jer kad netko jedanput dođe, onda ga se više ne možete riješiti”, dodao je Kalinić.


Ističe da nitko od Bandićevih suradnika nije osuđen za nešto.




”Recimo park na Črnomercu. Netko je dao 300 milijuna eura, to je dao da svoj kapital oplodi, a ne da nekom napravi. To je bit kapitalizma. Ono što si uložio, želiš to oploditi. Sigurno se neće gledati interes onih koji tu stanuju. U medijima se spominje ‘pogodujue se privatnom kapitalu’, pa normalno da privatni kapital ako želi ući u priču, mora vidjeti svoj interes”, dodao je Kalinić.


Misli da će se situacija sa žičarom brzo raščistiti, jer su naručene dvije nezavisne ekspertize.


Jelena Pavičić Vukićević će, prema njegovim riječima, ukoliko to odluči biti kandidatkinja stranke za izbore. Upitan bi li on mogao biti kandidat, odgovorio je da bi morao prespavati, ali misli da bi mu bilo bolje bez te funkcije, piše RTL.