KAZNA 7.200 KUNA

Prometni recidivist uhićen u Krešimirovoj ulici: Vozio je pijan i bez vozačke

Šarlota Brnčić

Foto Marijan Susenj/PIXSELL

Foto Marijan Susenj/PIXSELL



RIJEKA – Policijski službenici Interventne jedinice policije Rijeka nedugo poslije ponoći jučer su u Krešimirovoj ulici zaustavili 29-godišnjaka, koji je upravljao Škodom, delničkih registracijskih oznaka.


Utvrđeno je da automobilom upravlja pod utjecajem alkohola od 1,46 promila te da nema položen vozački ispit.


Također, i kako je već u više navrata zatečen u počinjenju istovrsnog prekršaja, odnosno upravljanja autom bez vozačke dozvole. Osim toga, utvrđeno je i da je isteklo važenje prometne dozvole za vozilo kojim je upravljao.




Vozač je uhićen te su djelatnici Prometne policije Rijeka protiv njega podnijeli optužni prijedlog zbog prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kao i zbog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici (nije ishodovao osobnu iskaznicu iako mu je prethodna proglašena nevažećom u svibnju 2019. godine) te Zakona o prebivalištu (nije u zakonskom roku prijavio promjenu prebivališta).


Budući da je riječ o recidivisti u činjenju prometnih prekršaja, 29-godišnjak je doveden na nadležni općinski sud gdje mu je izrečena uvjetna kazna zatvora u trajanju od 10 dana i ukupna novčana kazna u iznosu od 7.200 kuna.