Ivan Stevanović

Bivši vratar hrvatske rukometne reprezentacije nakon debakla protiv Argentine: “Još uvijek možemo uspjeti!”

Portal Novi list

Ivan Stevanović

Ivan Stevanović

Ne bi bilo prvi puta da mi odigramo takvu utakmicu gdje bi jednog dana izgledali katastrofalno, a kasnije se vadili i pobjeđivali jake suparnike



Nakon susreta kao što je ovaj Hrvatske s Argentinom, mislim da je ovo bila jedna od najlošijih utakmica koje smo odigrali u posljednjih desetak godina. Stvano smo djelovali usporeno. Sigurno da je u svemu tome djelomično imala i utjecaja ova viroza, što se dan prije ove utakmice pojavila u našoj reprezentaciji. Ponovile su se pritom neke situacije i u igri iz onih prvih dviju utakmica koje smo odigrali u Egiptu. Pritom u obrani nismo bili dovoljno čvrsti, iako nas je naš golman Ivan Pešić praktički sam držao u igri čak četrdesetak minuta ovog susreta. Da nije bilo njega, razlika bi bila i puno veća. U napadu smo bili bezidejni, ilustracije radi u prvom poluvremenu smo čak dvadesetak minuta bili bez postignutog gola. U napadu smo djelovali kao da praktički igramo samo »jedan na jedan«, da igramo na individualnu kvalitetu, koju inače mi u ovoj reprezentaciji stvarno imamo. Jako je tu puno u momčadi vrhunskih igrača i zbilja mi nije jasno što se ovoga puta dogodilo i zašto su sada naši igrači ovako djelovali.


Nažalost, ovo je za nas bila jedna jako bitna utakmica i sada se moramo vaditi protiv Danske, možda najbolje reprezentacije na ovome Svjetskom prvenstvu, a pritom nam se još moraju posložiti i neke druge stvari. Stoga, bit će jako teško, a samo je jedan dan odmora. Uglavnom, bit će nam jako teško nadoknaditi ovaj poraz s Argentinom. U ovoj utakmici s Argentincima Čupić je u prvom poluvremenu zabijao golove, bio je jako zapažen, u nastavku je odličan bio Pešić. Samo dva imena su premalo da bi se ostvario uspjeh u jednom ovakvom nadmetanju.


Inače, bili smo u velikom rezultatskom zaostatku, no anulirali smo veliki minus iz početka utakmice i početkom nastavka smo i poveli. Ustvari, trebali bismo tada biti u psihološkoj prednosti, ali su se dogodile neke stvari oko 40. minute kada je bilo neriješeno ili »minus jedan«. Dobili smo tako i pogodak s gola na gol, probali smo nekoliko puta igrati »sedam na šest«, a to nam nije uspijevalo. Nažalost, tu smo potonuli umjesto da preokrenemo utakmicu u našu korist.




Kada je riječ o susretu sa Dancima, mi možemo uspjeti. Ne bi bilo prvi puta da mi odigramo takvu utakmicu gdje bi jednog dana izgledali katastrofalno, a kasnije se vadili i pobjeđivali jake suparnike. Naravno da mi imamo mogućnosti pobijediti Dance. Imamo mi veliki broj vrhunskih igrača, koji su na svojim pozicijama najbolji na svijetu. Svakako da imamo svoje šanse u toj utakmici, ali ne ovako kada djelujemo usporeno, neagresivno. Protiv Danaca ništa neće biti izvedivo ako budemo ovako izgledali.