U Ličko-senjskoj županiji 11 novih slučajeva

Korona se opet vratila u Udbinu; osam novooboljelih osoba su korisnici Doma za starije osobe

Marin Smolčić

Snimio Marin SMOLČIĆ

Snimio Marin SMOLČIĆ

Mi se striktno pridržavamo svih epidemioloških mjera i preporuka, ali ipak jedva čekamo da se u našim domovima u Otočcu, Gospiću i Udbini nastavi cijepljenje zaposlenika i štićenika, rekao nam je Ivan Bronzović



S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 11 je novooboljelih osoba od COVID-19, sedam osoba je izliječeno te su dvije osobe preminule. Od toga broja osam oboljelih osoba su korisnici Doma za starije i nemoćne osobe LSŽ-Podružnica Udbina te po jedna oboljela osoba s područja Otočca, Novalje i Plitvičkih Jezera.


Epidemija korone lani je u ožujku u Ličko-senjskoj županiji i započela u Udbini kada je cijelo mjesto bilo u karanteni mjesec dana. Direktor Doma za starije i nemoćne Ličko-senjske županije Ivan Bronzović definirao nam je situaciju u Domu u Udbini.


Udbina / Snimio M. SMOLČIĆ

Udbina / Snimio M. SMOLČIĆ


-Tamo imamo 80 štićenika. Epidemiološke ekipe su ondje u povremenim nadzorima i situacija s COVID-19 je povremeno izvrsna,  povremeno se korona virus pojavi. U OB Zadar preminula je danas jedna muška osoba (91 godina) koja je bila korisnik Doma za starije i nemoćne osobe LSŽ – Podružnica Udbina. Mi se striktno pridržavamo svih epidemioloških mjera i preporuka, ali ipak jedva čekamo da se u našim domovima u Otočcu, Gospiću i Udbini nastavi cijepljenje zaposlenika i štićenika, rekao nam je Ivan Bronzović.




Na liječenju na Covid odjelu OB Gospić broj oboljelih je u stalnom padu i trenutno iznosi 17 osoba. Noćas je preminula jedna osoba stara 83 godine. Od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno je oboljelo 2767 osobe, od čega je 49 aktivnih slučaja, 97 osoba je preminulo te je ukupno izliječena 2621 osoba. U posljednja 24 sata provedeno je testiranje nad 66 osoba.


Udbina / Snimio M. SMOLČIĆ

Udbina / Snimio M. SMOLČIĆ